Křovinořez Tarus, uniká olej
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 44.138 (?), 27.8.2008 9:14
Přečetl jsem to tu až nyní. Dle mého názoru poměr 1 : 25 není špatný a pokračoval bych v něm. Motoru to neublíží. Co je horší, no myslím si že olej nevytéká z výfuku, ale kolem hřídele přes gufero na setrvák a ten to rozstříkne po okolí. Lze to zjistit tak, že se prohlídne setrvák (větřák) jestli je na něm jakoby přischlý olej. Pokud ano, je to na reklamaci a to okamžitou.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 4.243 (?), 27.8.2008 9:22
Pokud by netěsnilo gufero nebyl by problém s chodem motoru? Když netěsní ven nemůže těsnit dovnitř.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 44.138 (?), 27.8.2008 10:07
To je logická otázka, dobře pane, dobře! Je třeba si uvědomit, že se nejedná o nějak velkou díru, která by měla zásadní vliv na chod motoru. Ten černý olej se kolem toho gufera pohybuje, takže sám částečně ucpává mikrovůli gufera.
Nicméně na chod motoru to vliv má a to takový, že jde pod píst i když málo, ale jde falešný vzduch. S tím si dobrý servisák lehce poradí a to tak, že adekvátně přidá na bohatosti směsi. Kdyby se jednalo o nespálenou pohonnou směs, vytékala by jak už výše bylo psáno výfukem ven a rozhodně by nebyla na setrváku a kolem něj. Jestli ovšem na setrváku je nebo není, by musel pan tazatel upřesnit.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 4.243 (?), 27.8.2008 10:45
Já se vás nesnažím nachytat, ale když si na druhé straně vemu třeba dvoutakt. motor od Vari, kde je klika dokonce vertikálně a odejdou tam gufeta, měla by být odstředivá spojka zamaštěná až plná oleje a motor běží neběží. Takže jako první varování, než motor nejde doseřídit by měla být mastná spojka. Není tomu tak. Takto se to u těchto motorů neprojevuje. Mě jen udivuje že to dělají čínské motory a to i ty, co mají málo najeto a přitom běží jako by jim nic nebylo viz moje zkušenost s centrálou. Mimochodem se mi na ní po cca deseti hodinách objevila další mastnota, ale už v daleko menší míře. Budu muset asi přetěsnit další škouby o kterých jsem si myslel, že těsní.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 94.115 (?), 27.8.2008 11:41
řešit netěsnost klikové skříně nastavením karburátoru může jenom sebevrah, na chvíli vyřešíte problém, ale neodstraníte příčinu! H.
|
|
 |
|
 |
 |
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 27.8.2008 11:37
Zdravím 44.138. To myslíte vážně, nebo jen jako vtip? Kterým směrem se rozevírá těsnící břit gufera? Kde je přítlačná pružinka? Proč se motory zkouší přetlakem na těsnost? Doufám, že toto již od vás více nezazní! Pokud havarovalo gufero, byl by opravdu chod motoru obtížný, starty jak studené, tak teplé by byly problematické!
Radek
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 94.115 (?), 27.8.2008 12:26
motory se zkouší přetlakem i podtlakem, a stává se někdy že přetlak drží a podtlak nikoli. H.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 27.8.2008 12:41
S tím nelze než souhlasit, ovšem jak bude gufero pouštět ven olej, když nasává dovnitř. Fyzika pane H. Vám se už taky stalo, že jste vydechl a zároveň nadechl? Přetlak ve skříni, uzavře fungující gufero těsně kolem kliky, měkčí pružinka ho může při podtlaku popustit a dovolit tak nasát z venku falešný vzduch!
Radek
|
|
 |
|
 |
 |
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 27.8.2008 12:45
Stává se mi také, že za studena jsou obě zkoušky O.K. a po ohřátí, pouští gufero tam i zpět! Ale to je už o guferu a je na výměnu! Samozřejmě se to projevuje na chodu motoru.
Radek
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 44.138 (?), 27.8.2008 13:12
Ne pane, nemyslím si že mě zkoušíte, ta otázka byla skutečně na místě. Pokud tato odpověď je brána jako vtip, potom takových „vtipů“ už jsem opravoval hodně. Škoda že tu nemáme vyjádření zadavatele dotazu zda jr větřák (setrvačník) čistý jako nový, nebo je na něm lehce přischlý olej, abychom zjistili co je vlastně vtip. To gufero bývá někdy pouze více či méně povylezlé, ale to už je spekulace. Samozřejmě že v servisním manuálu to nenajdete. U výrobků z Číny jsem se setkal až s neuvěřitelnými seky a navíc tazatel píše že je z druhý ruky. Větu „nachystejte to tak aby to trochu jelo a já to prodám“ neslýchám zas tak ojediněle. Tím nechci říct že se tak stejně mohl nachytat i tazatel. Takže pane Radek, myslím to vážně a pokud se taková porucha vyskytne, upozorním na to. Zdůrazňuji, že to je jenom jedna z pravděpodobných možností. K poslední připomínce: souhlas, běžné gufero i nové je konstruované tak že snese z jedné strany vyšší tlak jak z druhé. Jo a pane Radek ve skříni také není tlak i podtlak zároveň! Je tam jednou tlak a za moment podtlak – psal jste něco o fyzice?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|