Křovinořez STIHL FS 460 C-M nejde nastartovat



Pavel Čermák - (2) - 147.97 (?) 
1.9.2016 11:54, zobrazeno: 12164x

Dobrý den,

křovinořez od soboty nelze nastartovat. Vyměněny svíčky, vzduchový filtr a benzín. Přesto stále nestartuje. Neví někdo, proč?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 107.146 (?), 1.9.2016 12:56

V první řadě zkontrolovat, jestli svíčka dává jiskru. Mohl odejít zapalovací modul, což není zase tak neobvyklá závada. V rodině máme 2 křovinořezy této značky, sice jiné typy, ale u obou je už vyměněný.

Neztratil motor kompresi? Může být něco s karburátorem, může být zpuchřelá nebo naprasklá benzínová hadička, ucpaný filtr v benzínové nádrži... Těch možností je mnoho

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 13.233 (?), 1.9.2016 23:16
Začíná se u svíčky.Je vlhká po neúspěšných startech?Pokud ano, benzín k ní jde, pokud ne, jde se od nádrže po karbec(sítko v nádrži-poloha, průchodnost,propojovací hadičky-ohyb, nasazení atd.).Dává pravidelnou jasnou jiskru?Zapalování funguje, přesto může být porucha ve svíčce, že nedává jiskru pod tlakem, ale došlo k výměně, tak doufám, že byla jiskra odzkoušena.Chybu vzduchového filtru poznáte, když ho vyndáte a ono to chytne, ale to je nejméně pravděpodobné, to by nebyl papírově žluto-bílý, ale už černý-neprůchodný, ale tento model si umí směs nastavit automaticky dle znečištění filtru.Zaseknuté tlačítko stop na rukojeti je nepravděpodobné u této značky.Nefunkční poloautomat.sytič nebo modul, který vyhodnocuje nutnost sytiče.Dále už jen servis.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Pavel Čermák - (2) - 158.147 (?), 4.9.2016 18:55

Díky za pomoc a rady. Všechno jsem vyzkoušel, ale nic se nezměnilo. Původní svíčka a 3 nové svíčky (Bosch, NGK, Champion) jiskru dávají. Vyzkoušeny v křovinořezu a ve skútru. Ve skútru svíčka dává velkou, modrou jiskru, v křovinořezu malou, bledě modrou. Všechny svíčky bez rozdílu. Na začátku byly svíčky mokré, poslední 3 dny suché. Na vstříknutí benzínu přímo do válce motor nereaguje. Palivový filtr a hadička vyměněny. Karburátor vyčištěný a vymytý v technickém benzínu. Kabely, elektroinstalace, výfuk zkontrolovány. Dotaženy všechny šrouby. Komprese v pořádku. Přesto stále nestartuje.

Křovinořez jsem koupil minulý rok na začátku června. Používám ho k sekání zahrady na chalupě. Nejbližší servis je 50 Km daleko. Auto nemám. Proto před odjezdem z chalupy oddělím motor od tubusu s řidítky a odvezu ho do servisu. Snad to nebude ničemu vadit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 9.254 (?), 4.9.2016 19:17
Řidítka jsou dělána pro pootočeni o 90°,právě pro převoz v autě, pokud nemáte malucha apod.,tak se všude vejde, můžete sundat kotouč, pokud tam nemáte vyžínačku.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 226.64 (?), 5.9.2016 19:40

Co jste na větě " auto nemám " nepochopil?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 38.236 (?), 6.9.2016 2:45
Poznámka"auto nemám" je sice věcná, přesto se mu může rada hodit-může požádat souseda, objednat taxi, sjednat odvozovou či přepravní službu-toto vše ho vyjde stále levněji než roční pojistka auta.Nejsme na sibiři ani v kanadské divočině, tady je možností.A na skladnost řidítek se zapomíná.Nadruhou stranu neznám nikoho, kdo má chatu a nemá auto a přitom vlastní jeden z Top modelů od stihlu za 27tis. To je chata od Bakaly??
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 23.21 (?), 6.9.2016 8:11

Zdravím, pokud má nepoškozený povrch válce a píst včetně kroužků, tak se dá říci, že je komprese dostatečná. Jiskra je také a tak by měl motor "naznačit" i bez karburátoru vstříknutím malého množství paliva "pod svíčku". Jediná příčina, že "neškytne" je již jen jiskra v nesprávném okamžiku a to napovídá na vadný zapalovací modul nebo pootočený setrvačník. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika