Křovinořez stávkuje



Stránky: 1,  2,  3   
host - 142.29 (?) 
22.8.2008 8:37, zobrazeno: 26368x

Včera při sečení křovinořezem (Mc culloch) se mi stalo následující : jakmile se křovinořez zahřeje, začíná ztrácet výkon a trávu jen "hladí". Hlava se skoro netočí. Při přidání plynu se jakoby dusí. Nejede naplno a motor má zvuk podobný jako když dochází benzín (v nádrži je!). Když ho vypnu vypínačem, ještě si chvíli brlá. Pokud je studený, valí naplno úplně bez problémů (asi 5 minut). Že by svíčka? Po deseti letech provozu ještě nebyla měněná, ale vypadá ještě schopně. Fakt nevím a tráva roste. Poraďte. Dík Jirka 

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 132.100 (?), 22.8.2008 11:18
Vypadá to, že se motor přehřívá. Svíčku můžete přehodit i sám, ale další laické zkoušky bych nedoporučoval. V první řadě to vypadá na směs s velmi nízkým počtem oktanů, což by nezvěstilo nic dobrého, ale také to může být v těchto teplých dnech nedostatek chlazení. Nejlepší by bylo dát to do servisu a oni to prohlídnou a provedou zkoušku třeba i desetiminutovou. Takto po netu se těžko určuje přesně závada, někdy je to oříšek i pro servisáka. Doporučuji nechat to tak a dát to do servisu, aby se vám oprava neprodražila.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 22.8.2008 11:40

Myslím si, že motor již nemá potřebný výkon. To se projevuje u teplého motoru, studený resp.  ještě málo zahřátý celkem má snahu. Zkuste kompresi motoru zatažením za startovací rukojeť. Odpor při dosahování pístu k horní úvrati by měl být dost velký. Pokud se lehce převalí, v teplém stavu, půjde jen velmi obtížně nastartovat, tak by to mohla být nízká komprese. Svíčku samozřejmě můžete zkusit vyměnit. Z pohledu opravy bych to viděl na minimálně nový pístní kroužek. Tyto stavy jsem při požadavku majitele několikrát vyřešil aplikací Metaltecu 1. V podstatě je to nejjednodušší řešení a mnohdy majitel chce pouze, aby to ještě nějakou dobu vydrželo, že potom stejně koupí nový. Výsledky po aplikaci jsou zajímavé. Ovšem je to pouze návrh a můžete dát přístroj do opravny a neřešit to touto cestou. Jen Vám popíšu - kdyby náhodou - jak na to. U horkého motoru, který se zastaví - ve Vašem případě -  demontujte svíčku a aplikujte cca 20 ml nad píst. Protočte motor - nestartujte - jen protočit a nechte působit. Po hodině nastartujte motor - bude kouřit, neboť je to stejné, jako když se vypaluje více oleje a vyzkoušejte. Je vhodné aplikaci provést ještě jednou a potom přidávat do oleje pro vytvoření hotové směsi. Horký motor je nutný k tomu, aby došlo k aktivaci na třecí plochy, aktivační tlaky nastanou po nastartování a provozem. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 44.15 (?), 22.8.2008 12:48
Jen mě napadlo: a co žebrování na válci a hlavě je čisté?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 152.7 (?), 22.8.2008 22:49
A ještě: dekarbonizujte spalovací prostor rozžhavené částice karbonu často způsobují samozápaly. Zmiňovaný přípravek by to měl taky částečně odstranit i bez demontáže. Z.M.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 44.138 (?), 22.8.2008 14:16
“Když ho vypnu vypínačem, ještě si chvíli brlá“ to znamená že motor jede na samozápal a to musí být doslova žhavý. “Při přidání plynu se jakoby dusí“ Z toho rozumím, že motor na volnoběh jede. Kdyby byla nízká komprese, volnoběh by nejel protože ten to první odnese. Takže komprese tam asi bude a motor zrovna na dojetí by neměl být. Dávat tam jakýkoliv přípravky bych nedoporučoval, obvzlášť když se neví co je příčinou. Oprava by se pak mohla i prodražit.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 22.8.2008 14:48

Vy s tím určitě nemáte pražádnou zkušenost, jinak to nemůžete napsat. Tím přípravkem se nedá absolutně nic pokazit a ještě by se prodražila oprava?? Kdo chce mít v takovém případě - starší stroj - jednoduchou a levnou opravu, aby se to vůbec vyplatilo  - zákazník, nebo servis , ale nejen zde. Vyberte si. To stejné se lhůtami výměn olejů a životností motorů obecně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 4.90 (?), 22.8.2008 15:13

Jednou jsem křovinořez půjčil známému a nevim co sním prováděl (dal jsem i benzín), ale když mi jej vrátil, tak taky neměl výkon a byla díra v plynu. Dělalo to ovšem hned po nastartování. Bez zátěže OK, ale v travě to ztrácelo otáčky. Po výměně svíčky a snaze o seřízení to bylo pořád stejné. Nakonec jsem nechal na plyňáku vypálit výfuk, motor seřídil a vše zase OK.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
andy.wise - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (585) - 220.253 (?), 22.8.2008 15:23
Jedna z možností je, že se motor přidírá. To ovšem bez sejmutí válce nezjistíte. Další z možností je, že je v háji zapalování, které po zahřátí začne zlobit. Asi bych jako první začal novou svíčkou, vyčištěným vzduchovým filtrem a čerstvým palivem se správným poměrem oleje. Když to nepomůže, tak sundat válec a prohlédnout i s pístem, jak na tom jsou.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 44.138 (?), 22.8.2008 18:28
„Vy s tím určitě nemáte pražádnou zkušenost, jinak to nemůžete napsat. Tím přípravkem se nedá absolutně nic pokazit a ještě by se prodražila oprava??“ Nezlobte se, ale vy o tom přípravku skutečně píšete jako o zázračném. Kde berete tu jistotu že to naopak nemůže ublížit? A kdyby to neublížilo, tak to ani nepomůže a už jenom to že za to vyhodil peníze je prodražení opravy. Jednou to v návodě není doporučený, tak nevím proč to tu vůbec vzpomínáte. Nevím jak můžete být přesvědčen o zázračnosti přípravku, když nakonec napíšete „Můj předpoklad je ten, že Vám použití přípravku nedoporučí.“ a to jste ještě neznal odpověď z Dolmaru. Můžete jim napsat o svých zázračných zkušenostech a že jsou 100 let za opicemi. PS. Promiňte, nemyslel jsem to nijak ve zlým.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika