Křovinořez na kolech



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                     
host - 11.99 (?) 
20.5.2007 12:52
Vari ji nemají už dávno to máte pravdu, ale Motor Jikov ji v sestavě Robus stále ještě má na netu, tak snad by to dokázali dodat. Je ale pravda, že zájem o tento adaptér je víc jak minimální, takže bych se nedivil, kdyby z nabídky zmizel. V druhé polovině devadesátých let, kdy k Vari patřil i motor jikov jsem na jednom jejich předvádění viděl jak tato sekačka jede do kopce. Samozřejmě po mezách nejezdí, ale oproti jednoúčelovkám s předním nebo zadním pohonem suveréně bez potlačení vyjížděla stoupání, která ostatní už nezvládala a při tom sekla třicet centimetrů vysokou trávu. Konstrukce tzn. hlavně váha motoru s ridítky, ale nejen to, dělalo hodně.
PS: Pokut máte info, že už ani Jikov nevyrábí, pak se omlouvám ale po mě tento adaprér už sedm let nikdo nechtěl, tak jsem sto let za opicema. A abych odčinil svoji neznalost, tak pro ty co to zajímá Vari připravuje zcela nový nosič aktivního příslušenství!!!
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388), 20.5.2007 12:59

Já měl na mysli toto: Myslím si, že se dá sehnat dost, jen hledat - nevím jestli to již není prodané, ale alespoň o čem je řeč. Téměř poloviční cena a na ostatní zůstává cca 25.000, když bych vycházel z ceny kolem 30.000, a to je již velmi reálné(např. DSK 317 s motorem 2 takt a orba, převodovka DSK 316  + ..... co by bylo v sadě a dle nabídky, nebo jednotl. dokoupit což není problém - sekačky jednobubnovky jsou díky nezájmu o seno dost nabízeny, dále jsou k sestavě mulčovače, ale ty již musí být s DSK 316 s aktivním vývodem.... 

PRODÁM : Rotační žací stroj LTZ-50P s pojezdem na VARI.
Sekačka je s skošem na parkovou trávu, používaná pouze jednu sezónu. Původní cena 9999 Kč.
Cena: 5490 Kč (při rychlém jednání sleva, po dohodě možnost dopravy)
tel.: 777675055 , s.srpek@centrum.cz
Jméno:Srpek - všechny inzeráty uživatele
Mail: s.srpekcentrum.cz
Telefon: 777675055

Lokalita: Hradec Králové

Cena: 5 490


Nejdůležitější částí každého stroje je motor. Využívány jsou zde osvědčené dvoutaktní motory JIKOV. Upnutí těchto motorů na jednotlivé stroje je řešeno geniálně jednoduše pomocí dvou sklopných spon a opěrného šroubu. Přenos výkonu zajišťuje odstředivá rozběhová spojka o průměru 80 mm.
Motor je vybaven i omezovačem otáček, který při dosažení maximální hranice přivírá škrtící klapku karburátoru a zamezuje tím nežádoucí "přetáčení".
K motoru je možné připevnit řídítka různých provedení. Nejčastěji se používají řídítka výškově nastavitelná (kleče luční) nebo řídítka výškově stavitená a zároveň vyklápěcí do stran (kleče vyklápěcí).
Výkonové chrakteristiky motorů JIKOV,
na obrázku motoru je dobře vidět i olejový čistič vzduchu - zelený válec.

PŘEHLED MOTORŮ JIKOV (uvedené ceny jsou s DPH):
Hmotnost všech motorů je shodná 17 kg a objem nádrže také 3 l. Typ motoru
JIKOV Výkon Vrtání
/zdvih Obsah Poznámka Běžná
cena Naše cena
s DPH
Motor 1453
bez řídítek 5 HP 56/54
mm 133
cm³ kontaktní
zapalování 11.190,- 10.860,- Kč
Motor 1453
+ řídítka luční
(motorová jednotka) 5 HP 56/54
mm 133
cm³ výškově stavitelná
řídítka 13.490,- 13.100,- Kč
Motor 1453
+ řídítka vyklápěcí 5 HP 56/54
mm 133
cm³ výškově stavitelná
i vyklápěcí řídítka 13.990,- 13.590,- Kč
Motor 1453
+ řídítka vyklápěcí-speciál 5 HP 56/54
mm 133
cm³ výškově stavitelná
i vyklápěcí řídítka 14.480,- 14.060,- Kč

1447 ISKRA DVCE
bez řídítek 6 HP 60/54
mm 153
cm³ dekoventil
kontakt zapal. 12.990,- 12.600,- Kč
1447 ISKRA DVCE
+ řídítka luční 6 HP 60/54
mm 153
cm³ výškově stavitelná
řídítka 15.290,- 14.830,- Kč
1447 ISKRA DVCE
+ řídítka vyklápěcí 6 HP 60/54
mm 153
cm³ výškově stavitelná
a vyklápěcí řídítka 15.790,- 15.310,- Kč
1447 ISKRA DVCE
+ řídítka vyklápěcí-speciál 6 HP 60/54
mm 153
cm³ výškově stavitelná
a vyklápěcí řídítka 16.280,- 15.790,- Kč

Všechny uvedené motory jsou ležaté, vzduchem chlazené jednoválce. Označení DVCE napovídá, že motor je navíc vybaven dekompresním ventilem pro snadnější start. Předností motorů JIKOV je hospodárný provoz, mnohostranné využití, snadná obsluha. Motory jsou konstruovány a vyráběny v provedení PROFI, což je zárukou jejich dlouhé životnosti (2500 motohodin). Výrobce těchto motorů MOTOR JIKOV a.s. se pyšní prestižním oceněním kvality ISO 9001.
Pro bezporuchový chod doporučujeme používat bezolovnatý benzín NATURAL, zanechává minimální množství usazenin ve spalovacím prostoru. Protože se jedná o dvoutaktní motory přidáváme do benzínu olej. U olejů se řídíme mísícími poměry uváděnými výrobci. Nejčastěji 1:50.
"Správný poměr benzínu a oleje,
motor pěkně zahřeje,
podá pak výkon vyšší,
odvedenou prací se pyšní."

 Toto je nabídka nových 2 taktů, zkopíroval jsem to,  jak to bylo :))) a  ať to nemusíte hledat. Takový motor - ve svahu není problém a využijete jej na vše co potřebujete.

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 66.71 (?), 20.5.2007 17:36
Strašně moc děkujeme, tolik péče si snad ani nezasloužíme :) Pokud jsme dobře pochopili, tak koupíme - pokud bychom kupovali nové - dvoutaktní motor od Jikovu a sekačku na nízkou trávu od Jikovu, k ní případně mulčovací nástavec  - dále pojezd a dal by se připojit pluh, mulčovač nebo rotavátor, ale záleží na převodovce...takže buď mulčovač nebo pluh???  Buď - anebo? Asi ze mě budete v depresi :))), ale orientovat se v téhle problematice během pár dnů pomocí stránek výrobců na internetu mi připadá skoro nemožné. Proč prostě neuvedou - k tomuhle motoru jde připojit tahle převodovka a k ní je tohle příslušenství......Fakt je, že na stránkách Vari cosi přibližného tomuhle je, ale .....no, to by bylo nadlouho - prostě nejsou všichni majitelé zahrad odborníci na mechanizaci, my bychom to, nebýt vás,  dávno vzdali. Teď to ale, díky Vám, vypadá s možností koupě něčeho univerzálního docela nadějně. Zítra půjdeme "potrápit" prodejce, protože máme ještě spoustu nejasností vyplývajících z naší naprosté neznalosti problematiky a na stránkách výrobce se nechytáme. Určitě dáme vědět, ať už to dopadne jakkoli.
Z.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388), 20.5.2007 20:01

V podstatě nejjednoduší je toto rozlišení : motory -2 takt,4 takt , převodovky - DSK 317 - je určena na dopravu,orbu, dále na vše co taháte - např. vláčení, vyorávání brambor, po sundání kol a nasazení rotavátorových nožů je použitelná i jako rotavátor, ale je to pracnější. DSK 316 - je převodovka určená k pohonu nářadí s aktivním vývodem - tedy např. sečení, mulčování, sněhová fréza,zametání a pod. Další varianta jsou zmiňované kompletní stroje, které se dělaly hlavně dříve a motor na to jenom dáte upevníte a používáte - např. sekačka bubnová Dakr, sekačka parková LTZ - 50P, dá se pořídit kompletní rotavátor (tímto jsem dělal výkopy pro základy do hloubky 50cm, ale i to pomohlo)-opět pouze upevníte motor. Takže na orbu musíte mít např. DSK 317 3 rychl. převodovka + zpátečka, nebo převodovku 2 rychlostní + zpátečka Tera, ale na sečení, nebo mulčování musíte mít buď  DSK 316 a připojit potřebné nářadí, nebo kompletní Dakr bubnovku v případě potřeby. Mulčovače se jako připojitelné nářadí nedělaly dříve a nyní jsou varianty, jak samostatný mulčovač s motorem, tak připojitelné přísl. třeba k DSK 316. Takže jak jste uvedla, buď jedno nebo druhé, ale s jedním motorem. Např. bych to viděl takto - cenu nechám stranou - motor 2 takt (obavy z kopců, ale to neznamená, že je špatný), převodovka DSK 316 + bubnovka, nebo asi spíše mulčovač, pokud by se povedlo zajistit sekačku LTZ, tak to na trávu stačí - skoro vše co jste uvedla to řeší. Záleží potom, kdyby se kupovalo toto použité, tak většinou máte nějaký motor, orbu(pluh+ převodovka+nast.těleso),sečení(komplet, nebo převodovka + sečení), příp. vozík a nějaké nářadí, příp.rotavátor, ale mulčovač, nebo parkovou sekačku LTZ bych viděl, jako náhodu v nabídce. Vozík není až tak od věci nejen na přepravu toho co je třeba, ale i nářadí. Přepravě na jiné pozemky,zejména vzdálené, a tím nutnosti to nějak zajistit se u takových strojů nevyhnete. Možná by šlo nechat třeba mulčovač tam, kde se vyskytujete málo a jednou za čas zlikvidovat ten prales a u domu to řešit sekačkou sice častěji, ale v pohodě, tím by se nemusel převážet celý stroj, ale pouze motor, ale to je jen možnost.. :)) 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 11.99 (?), 20.5.2007 20:32
Kdyby jste se chtěli náhodou zaměřit na dvoutakt, tak doporučuju bez deko ventilu. Je to zdroj poruch a new. je dost drahý. Opravit se nedá stejně jako cívka zapalování. Ale je to na vás.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 66.71 (?), 20.5.2007 23:51

Ojoj :))), jestli jste tuhle diskuzi četl celou, tak je vám určitě jasné, že pokud bychom to nechali na nás, tak by to nedopadlo zrovna nejlíp. :)))

Díky za každou radu. Z.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 67.223 (?), 22.5.2007 8:08
Tak jsme včera objeli pár prodejců a načerpali "rozumy" přímo v terénu - no, rozumy.....spíš je snaha prodat cokoli, hlavně prodat.
Tu LTZ 50 mají kousek od nás a tak jednou z cest je sehnat levnou BRD, jak navrhuje pan J.S. - to je hodně dobrý nápad a budeme se asi snažit ho realizovat . Další varianta - pokud se z nějakého důvodu stane,že nebude čas něco shánět a vymýšlet a tráva poroste a poroste - je koupit Hondu nebo nějakou podobnou "normální" sekačku a zkusit, co to zvládne. Líbí se mi pochopitelně ty nejdražší 536 nebo 537 :)) no a včera mě ještě okouzlily svým provedením a poměrem cena-výkon sekačky Dolmar. Jak to dopadne, to už bude otázka ne principu, ale peněz. Teď máme zase chvilku pár dní pracovní honičky a nebude čas to rychle vyřešit, ale ještě jednou moc díky za rady a školení, nepřipadali jsme si při hovorech s prodejci tak hloupě a na vařené nudli utažitelně, jak by tomu bylo před touhle diskuzí. Kloubouk dolů a hluboká úklona před vašimi znalostmi , zkušenostmi a ochotou pomoci. Z.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 212.195 (?), 23.5.2007 7:33
Osobně používám typ Honda HRZ 536 TDEA a mohu potvrdit,že zvládne i půl metru vysokou hustou trávu včetně sběru.Samozřejmě,že musíte častěji vysypávat koš.Seču s ní ovšem rovné plochy,zbytek dosekávám křovinořezem,jenž je osazen osmizubým kotoučem,který na rozdíl od trojzubců nevyžaduje tak vysoké otáčky a sečení je s ním o hodně klidnější i úspornější,navíc se tráva ukládá do pokosů jako při sečení jako při sečení kosou.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 211.6 (?), 20.6.2007 14:39
Dobrý den. Vrátil bych se k poznámce pana JS: Já jsem použil bubnovou sekačku, jako křovinořez na kolech. Měním pouze nože za strunu. Zajímá mě, zda je přínos ještě jiný, než šetřit nože? Nebo šlo jen o test, co všechno lze? Děkuji ZJ
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388), 20.6.2007 22:03
Tato myšlenka mě napadla po té, co jsme uviděl první křovinořezy na kolech. V té době již naše bubnovka  více odpočívala, než sekala (končili jsme s chovem králíků) protože seno jsme nepotřebovali. Proto mě napadlo toto zkusit a vyměnit nože za silnou strunu - orig. ke křov. na kolech. Musel jsem udělat takové držáky - ze stávajících šroubů,  které drží nože. Na ně jsem přivařil a vybrousil  vedení, které umožňuje strunu vsunout ve tvaru U a struna již nevypadne, protože je zmáčknutá. Výměna je bez nástroje, ucvaknu si potřebnou délku - vždy stejnou, někdy je třeba kleští, když se o něco zdeformuje. Takový stroj potom umožňuje sekat těsně kolem plotu, obrubníků a dalších překážek, které by nůž poškodil, nebo obráceně. Otáčky jsem neměnil, na běžnou trávu to stačí, velmi vysokou neseču. Takže nejde ani tak o šetření nožů, jak o to, že bych ji nepoužil, tam kde potřebuji. Dále seču takové méně udržované plochy mezi polem a plotem, a tam bych musel použít motorovou kosu, ale takto je to pohodlnější a rychlejší a ekonomičtější. Na zimu sundám kotouč ze 6 hranu a  nasadím zametací kartáč a plochy, kde nevadí vířící - poletující sníh jsou rychle uklizeny - odfoukány. Mám tam přidělaný boční kryt pro usměrnění, který nevadí ani při sečení. Vhodný díl na výrobu jsem použil z rotavátoru Vari - po odšroubování 4 pracovních nožů zůstane čtverec se 6 hrannýn otvorem. Na ten jsem po vyvážení přivařil držák kartáče a provrtal otvor pro zajištění na 6 hranné hřídeli. Výměna obnáší povolit 1 šroub a vyměnit požadovaný prac. nástroj a dotáhnout.   
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?13.6.2024
Kouří do místnosti10.6.2024
Traverzy IPE5.6.2024
Traverzy IPE2.6.2024
Traverzy IPE2.6.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?1.6.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika