Je to srovnání zejména jiných motorů. MS 430U, který se již nevyrábí má nízkoemisní motor Mitsubishi, který má velmi nízkou spotřebu a vynikající kultivovaný chod. Ta spotřeba je nižší, než u uvedeného 4 taktu a je cca 386 gr/kWh proti cca 426 gr/kWh!! Já používám nejslabší verzi řady MS 260U/330U/430U - v modrém provedení Makity BCM 2600 a mohu pouze konstatovat, že na plochu cca 600 m2 velká rezerva a bezporuchový stroj - po cca 5 letech používání. Velkou předností této řady jsou velmi levné ND (např píst, úhlový převod a tyto bude firma dodávat i přesto, že se již křovinořezy nyní nevyrábějí), které jsem zatím nepotřeboval a nepředpokládám, že je budu brzy potřebovat. Model MS 430U je nejvýkonnější z dané řady a také má i nejvyšší hmotnost, ale jinak je určený na vysokou zátěž. MS 335.4U má zřejmě motor Robin Subaru, což hovoří samo za sebe, stejně, jako Mistsubishi. Tento křovinořez má některé komfortnější prvky - např nastavení držadel bez nářadí. Je o něco méně výkonný 1,08kW vs 1,27kW a zase je o něco lehčí. Podle mého názoru by Vám bohatě stačil MS 330U, pokud byste volil tuto řadu. U 4 taktu, který má složitější motor a také jeho údržbu musíte měnit olej, jako v autě a nechat dle provozních hodin seřídit ventily, naopak motor téměř nespaluje olej. U 2 taktu zvolíte jednoduchou obsluhu motoru, stačí jen mísit olej s benzínem v poměru 1:50, nic se neseřizuje, motor olej spaluje v daném poměru vytvořené směsi, aby se mazal. Celkově je můj názor na to, že se řada MS 260-430U nevyrábí takový, že je to jednoznačně škoda pro zákazníky, neboť se jedná o velmi povedenou řadu.