Krovinorez Dolmar MS-430 U alebo Dolmar MS-335.4 U

host - 222.75 (?) 
4.5.2011 12:17, zobrazeno: 9701x
Zdravim potreboval by som poradit od niekoho skusenejsieho odladom kupi krovinorezu chcel by osm to pouzivat hlavne na kosenie okolo rodinneho domu plus zahrada co je mozno tak na hodinku kludneho kosenia neide mi ani tak o vykon ide hlavne o zivotnost a preto by ma zaujimalo co by bolo lepsie plusy a minusy dvojtaktneho motora a stvortaktneho co by sa oplatilo lepsie. Dakujem

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 4.5.2011 20:32

Je to srovnání zejména jiných motorů.  MS 430U, který se již nevyrábí má nízkoemisní motor Mitsubishi, který má velmi nízkou spotřebu a vynikající kultivovaný chod. Ta spotřeba je nižší, než u uvedeného 4 taktu a je cca 386 gr/kWh proti cca 426 gr/kWh!! Já používám nejslabší verzi řady MS 260U/330U/430U - v modrém provedení Makity BCM 2600 a mohu pouze konstatovat, že na plochu cca 600 m2 velká rezerva a bezporuchový stroj - po cca 5 letech používání. Velkou předností této řady jsou velmi levné ND (např píst, úhlový převod a tyto bude firma dodávat i přesto, že se již křovinořezy nyní nevyrábějí), které jsem zatím nepotřeboval a nepředpokládám, že je budu brzy potřebovat. Model MS 430U je nejvýkonnější z dané řady a také má i nejvyšší hmotnost, ale jinak je určený na vysokou zátěž.  MS 335.4U má zřejmě motor Robin Subaru, což hovoří samo za sebe, stejně, jako Mistsubishi. Tento křovinořez má některé komfortnější prvky - např nastavení držadel bez nářadí. Je o něco méně výkonný 1,08kW vs 1,27kW a zase je o něco lehčí. Podle mého názoru by Vám bohatě stačil MS 330U, pokud byste volil tuto řadu. U 4 taktu, který má složitější motor a také jeho údržbu musíte měnit olej, jako v autě a nechat dle provozních hodin seřídit ventily, naopak motor téměř nespaluje olej. U 2 taktu zvolíte jednoduchou obsluhu motoru, stačí jen mísit olej s benzínem v poměru 1:50, nic se neseřizuje, motor olej spaluje v daném poměru vytvořené směsi, aby se mazal. Celkově je můj názor na to, že se řada MS 260-430U nevyrábí takový, že je to jednoznačně škoda pro zákazníky, neboť se jedná o velmi povedenou řadu.

host - 123.147 (?), 6.5.2011 18:37

U křovinořezu Dolmar mi odešlo zapalování.Je tam Ducati.Nevíte kde se dá koupit toto zapalování?. Děkuji.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 243.233 (?), 6.5.2011 19:35
U každého prodejce.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika