Kosa Partner B341 nejde do otáček a zhasne motor

host - 128.12 (?) 
28.6.2012 8:50, zobrazeno: 12563x

Dobrý den.

Mám potíže s křovinořezem Partner B341 stáří cca 10 roků. Do včerejška bez problémů. Na jaře po zimě nastartoval úplně bez problému a šel jako hodinky. Včera jsem šel sekat podruhé. Nejdříve nechtěl chytit, pak se rozběhl, několikrát jsem jej startoval při doplnění struny. Po 1/2 hodině sekání se zastavil a nešel nastartovat. Vyčistil jsem karburátor, zkusil bez filtru v nádrži nastartovat a nic. Pak jsem provedl základní nastavení karburátoru na L a H a naskočil, ale nejde do otáček. Filtr jsem do nádrže vrátil. Po přidání plynu zhasne motor. Výfuk jsem čistil vloni, ale nebyl skoro vůbec zanešený. Jediné co se mi nezdálo byla jedna membrána, tenká, skoro průhledná ze strany pod víkem na jeden šroub. Byla vydutá na jednu stranu. Můžete mi poradit, co dál. Na servis nemám finance. Děkuji.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 209.79 (?), 28.6.2012 11:37
Zkuste nastavit na L, o 1/4 otáčky více, příp i na H, zda se stav zlepší. Může být problém s těsností skříně, sání. Potom takový motor má chudou směs a neměl by být provozován do opravy.

jilek - (2) - 128.12 (?), 28.6.2012 11:53

Tím máte na mysli - klika na ložiskách(simerincích) popř. válec na přírubě? Jan.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 191.186 (?), 28.6.2012 17:09

Většinou se těsnění naruší v namáhaných místech. Tzn. gufera - těsnění klikovky, těsnění pod karburátorem, dle počtu servisních zásahů a správného dotažení šroubů, pod válcem je to o povolení šroubů vibracemi a potom válec - těsnění pod něm - není těsné. Problém může být v samotném karburátoru, ale pokud je sítko čisté a zhoršilo se to rychle, tak to nevypadá na zanešení.

host - 34.105 (?), 21.7.2012 23:10

Mám stejný typ sekačky, rovněž 10 roků a projevila se mi stejná závada. Servisní technik jako závadu zjistil zadírání šoupátka v karburátoru, které je údajně z plastu. Výměna šoupátka by vyšla asi na 1800,- Kč ale nezaručuje že bude závada odstraněna - nové šoupátku ve vyběhaném vedení. Přichází v úvahu výměna celého karburátoru cena asi 4000,-Kč.  Zatím to vyřešil nákup nové sekačky a teď co s tou starou?

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 191.186 (?), 22.7.2012 9:38

Tak nevím, o které sekačce(kose) píšete. Já o této. Tam není šoupátkový karburátor. Ale poruchy u šoupátkových karburátorů jsou takové, jak popisujete. Ale záleží na typu karburátoru a dalších vlivech.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika