Jed Akátu



Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.113 (?)
29.4.2017 7:44
Ak by Ste sa chceli začítať hlbšie...(foto). IH


Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
                     
host - 53.198 (?), 9.4.2017 17:54

Děkuji za příspěvky, nicméně psal jsem a píši o pomoc protože už to viděli tři Doktoři v nemocnici a jeden na poliklinice..

Ty hodinové fronty, když vás něco fest bolí bych vám nepřál,, nicméně patnáctý den od píchnutí a stále nepolevuje bolest..

Doktoři se ptají, pulzuje vám v tom? vystřeluje? hm hm...:o)

Mám v sobě čtvrt krabice Augmentin antibiotik,, myslim kdyby byla infekce tak už zabere.. Je to dost silný Anglický model :o)

čeká mě další probdělá noc, zejtra jdu na poliklliniku sundat tu sádru a pokoukat,  ona to neni celosádra, jen zvrchu jakoby půlka, aby se to nehejbalo nepraskly štychy bylo to v klidu, dost utaženo..

Popíši vám co uvidím, třeba pomužete :o) Děkuji. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1484) - 248.232 (?), 9.4.2017 19:35

Ono po vyhrané bitvě je snadné býti generálem. Vy jste to prohrál už tím, že jste prvotní infekční poranění zandbal. Teď už tam mimo primární infekce a zánětu máte i mix infekcí z nemocnice a polikliniky.

Osobně radši řeším lokální problém dokud lze řešit lokálně. Tedy nejlépe "Višňákem" v den předcházející dni "vypuštění hnisu" a framykoinem poté. Jakmile to dojde do fáze "pátrání skalpelem" je to už špatně. Už jenom to, že skalpelem se přeříznou nervy jdoucí k mnoha zakončením může/musí vyvolávat fantómové bolesti. Pokud by bolest pulsovala, je to od zánětu - když se nemění může to být fantóm. Tam je spolehlivým způsobem hypnóza nebo "alkoholová narkóza".

Vše berte s rezervou a příště používejte selský rozum bez bagatelizace zranění.

SfK.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2261) - 91.93 (?), 9.4.2017 20:11

To vám nikdo nepřejeme, ale poradit neumíme. Pokud vám nedělali CRP (ani jste si ho nedělal sám), můžete mít pravdu v tom, že to není bakteriální infekce, ale možná reakce na nějakou látku v trnu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 139.248 (?), 9.4.2017 13:05
Nemusí to být zrovna akát. Znal jsem jednu slečnu, která sklízela maliny a jeden jemný trn se jí zabodl do koncového článku ukazováčku. Po několika dnech ji na chirurgii z něj vyňali část trnu, ale bez hrotu, ten se jí dostal až pod okostici, kde způsobil poměrně velký zánět. Nepomohly žádné masti, ani utišující prostředky. Prst byl čím dál větší a modřejší. Chirurg, kterého navštívila ji moc nepotěšil, protože ji oznámil, že příjde o půlku článku. Vzal skalpel, nateklé a modré bříško prstu nad miskou nabodl, vytekla šedozelená tekutina s příměsí krve, prázdný pytlík ji šetrně ovázal a řekl jí, že je nutné počkat co z toho bude. Má prst kratší a nehet působí, jako dráp. Chyběl včasný zásah empatického chirurga.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 240.228 (?), 10.4.2017 10:59

Kdysi jsem si vrazila trny při stříhání růží, do kloubů nahoře na ruce(u nás se tomu říká hánky, ale netuším, jak se to jmenuje správněwink) První jsem tam měla bolestivé červené boule, pak postupně zbledly, ale bolely dál, nedalo se toho ani chytit. To trvalo myslím i půl roku. Postupně vymizely, ani jsem si nevšimnula kdy, ale byly tak fakt věčnost. Od té doby, si dávám jó pozor, při podobných pracích. Myslím si, že pán bude mít asi podobný problém. Už tam nic nebude, ale je to narušené a bolet to bude ještě dlouho. Ještěm k těm ATB. Nemyslím si, že je to dobrá varianta. Kdysi pes vdechnul ježčí bodlinu a zůstala mu zapíchlá v nose(to jsme si dali ale dohromady až za pár měsíců, až jsme našli v jejich běhací trase u plotu, rozloženou ježčí kůži) Vypadalo to jako strašná rýma, tekl mu z nosu hnisavý soplík proudem, z očí... Dostal ATB, to nejhorší přešlo. Jenže se mu tam asi ta bodlina(nebo část) zapouzdřila a od té doby špatně dýchá přes nos, chrčí. Při takovémto problému je lepší, nechat to vyhnisat, vymačkat a pak vydesinfikovat... jak už tady někteří psali.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 53.198 (?), 11.4.2017 0:16

Děkuji za všechy komentáře, prst má stále problém, podle času vidíte, že stále bolestí nespím, dnes doktorky snažily se mi pomoci, našly výsledky stěru, ten byl bez nálezu, nicméně pokračuji s ATB. prst mám navolno a natírám ho Višnákem, už to nechci mít zavázaný. z rány trochu rosí.. věřim, že koncem tejdne snad přestane tahle anabáze :o))ted mám 16 dní od vpichu: o))

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 53.198 (?), 26.4.2017 23:37

Dobrý den.

Píši varování před trnem Akátu nebo v mém případě Dřištálu,, od píchnutí je to čtyři a půl týdne  .. Pět doktorů se mi snažilo pomoci..V určité fázi jsem myslel, že prst upadne :o)..že o něj přijdu, no stále to není ukončené, nicméně je to lepší, napíšu až budu moci pracovat pravou rukou :o)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.113 (?), 29.4.2017 7:44
Ak by Ste sa chceli začítať hlbšie...(foto). IH


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 53.198 (?), 17.5.2017 0:13

Dobrý den..

Tak doufám poslední report,, prst poškozen trnem, vydrželo měsíc a půl, né pouze měsíc zlobit... část bříška prstu chybí, ale nic podstatného... Jediné co se týče rady pro budoucí postižené, prst jsem po všech pracech doktorů a antibiotik namáčel do talíře s MMS (středně silný roztok bazenová voda) pouze na dně talíře a pouze poškozenou část,, po třech nebo čtyřech dnech (mimochodem to pomáhalo od bolesti, narozdíl od chlazenní) jsem celý prst nechal v Výšnovskeho roztoku, cca celý den..No a večer se celý prst doslova sloupl jak had, od té doby začal znova růst nehet, ten byl scvrklý a žlutý, zralý na strhnutí.. A rána po chirurgovi se začala zatahovat,, sice s další týden trvajícím výtokem, ted myslím, že brzo budu moci vzít do ruky vrtačku a prstem zmáčknout vypínač..

Děkuji za rady, doufám, že ta moje někomu také případně pomůže... 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 53.176 (?), 19.8.2018 22:03
Popravde porad nevim, co mam delat. Googlim pote, co sem se nabodla na posekany kus cehosi - byla tma a ja byla bosa, zapichlo se to hluboko, jako bych slapla na hrebik. Stalo se to vcera, dneska je to otekle a nemuzu na to stoupnout, ale zatim zadne drama. Neni nejlepsi jit rovnou na chirurgii, at se na to podivaji? Na pohled nic nevidim, ale jestli neco zustalo vevnotr, tak to pres tlustou kuzi na chodidle nejspis nespatrim.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika