Jaký zahradní traktor pro 15000m2



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                     
host - 110.125 (?) 
31.5.2015 14:25

Když už zmínka o orbě. Pluhem jsem nikdy neoral, zmínil bych tu ale rotary plowing-rotační pluh, viděl jsem snad jen 3 výrobce tohoto systému na světě, sice je to proti pluhu totální destrukce žížal & spol, ale půda je tzv.: "one step seedbed preparation", čili připravena v jednom kroku k osetí/sázení, mám s tím zatím samé dobré zkušenosti a za pluh bych to nikdy nevyměnil-odpadá potřeba mít zatížený stroj a podle typu půdy už pak není potřeba s ní nic dál dělat, stačí sázet.

Carraro znám akorát nápravy, takže k tomuto víc nepovím.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 25.2 (?), 1.6.2015 12:27

Ano, máte pravdu, Nejde jen o destrukci žížal. ale i o přirozené množení rostlin řízkováíním. Není to jen o pýru a kopřivách včetně lopuchu a bodláku. To opravdu rotavátorem nezničíte.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 25.2 (?), 30.5.2015 11:17

Ano souhlasím s vámi! Ale dle prodejcu,(Namir, M+M) jsou u nich stále nejprodávanějšími právě Čínská Hechtová zahradní technika. Souhlasím s tím, že zahrádkaření není sadařská a těžební činnost. Věřím, že na provoz dvakrát až třikrát do vegetačního roku i tato technika stačí s patřičnou znalostí udržby a přípravy na práci. To nakonec platí u všech výrobku, bez udržby žádná technika dlouho nefunguje. A je též rozdíl mít pozemek čtyři sta metru nebo desettisíc metru. A to je dnes u restituentu také možné. Je to na každém.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 110.125 (?), 30.5.2015 8:52

určitě chci hobby traktůrek

jako strop vidím cca 75tis kč za ty nejlevnější dvouválce

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 65.138 (?), 1.6.2015 14:23

Nedobre zvolená hranica ceny. 1,5 ha je na jednoosovku veľa, normálny repasovaný traktor začína na dvojnásobku. Vari je univerzál, ale nachodíte sa.

Lepší na orbu je Agzat, pri kosení rozdiel zaniká. Agzat je o čosi drahší. no a špecialita na trávu je Dakr, s vyššou cenou, ale s obmedzenou univezálnosťou v prospech trávy. No a ešte sú k dispozícii jednoúčelové záhradné traktory, s ktorým sa dá akuráť kosiť alebo mulčovať. Tam je výrobcov mnoho (dobrý pomer cenavýkon má napr. Stiga, z českých Starjet). Do sadu sa záhradný traktor veľmi nehodí. (Nerovný podklad, časté zákruty, ja mám i svahovitoť cez 15 %, čo žiadny nedá) Záhradný traktor nezvládne vysokú trávu - jednoducho sa upcháva. To aby ste kosil obtýždeň. Tam najlepšie funguje kombinácia disková sekačka s jednoosákom + krovinorez.

Mám 1,2 ha na dvoch miestach a priznám sa, že trávu nezvládam (je to ďaleko, treba sekať aspoň 4-krát ročne). Moje rozhodnutie je DAKR FD2H s diskom 70 cm a DAKR FD3 s MC 100 + drahšia sedačka. Ceny si na internete zistíte.

Nemám pocit, že existuje niečo lepšie(za rovnaké peniaze), ale ani toto riešenie nie je optimálne. Optimálne riešenie začína od 15 000 vyššie, ale v Euro. To maloroľník/záhradkár nedá. Stejne by mu to prajní okoloidúci ukradli...

Ak sa vám osvedčilo Vari, kľudne zostaňte pri ňom. (Na hydrodynamickú spojku sa veľmi ľahko zvyká a ťažko sa s ňou lúči. Normálne je až na strojoch podstatne drahších - Dakr je najlacnejší.)

Pre vás by bolo dobré riešenie i sused s normálnym traktorom + zvyšok okolo stromov si dosekáte sám s existujúcim vybavením. Určite by to bolo aj najekonomickejšie. Len mať dobrého suseda... Moji susedia si vystačia s krovinorezom. Majú normálnu veľkosť záhradky. Na prezáhradku majú malú elektrickú kosačku. A sekajú často, tak dvakrát týždenne.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 31.202 (?), 14.5.2024 11:02

Dobrý den Martine,

narazil jsem na toto vlákno a velice by mne zajímalo, jak jste svou situaci se sečením sadu vyřešil? Poslední příspěvek je více jak 10let starý, jistě jste za tu dobu získal mnoho dalších zkušeností a případně i vyzkoušel novou techniku. Řeším obdobnou situaci a proto budu rád za více informací.

Předem děkuji a hezký den, Honza

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika