Jaký křovinořez do lesa



Stránky: 1,  2,  3   
host - 254.124 (?) 
12.5.2014 20:48, zobrazeno: 29881x

Dobrý den, prosím o radu. Chci si pořídit křovinořez na každodenní použití při vyžínání mezi stromky, kde budou nálety, ostružiní, apod. Mám vybrané 2, který byste mi doporučili? Ten Hitachi mě zaujal hlavně kvůli tomu že je to japonská výroba. Oleo Mac 753 T a Hitachi CG 47EY. Děkuji

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 12.5.2014 21:20

Upřímě, ani jeden z nich. Mtf. nekomentuji. Hitachi nemá do lesa potřebný výkon a je těžký na svůj výkon.

Potřebujete silný, výkonný a hlavně spolehlivý křovinořez, protože jej budete používat na sezonní práci a čekat třeba měsíc na ND, to určitě nechcete. Také potřebujete křovinořez, který můžete osadit pilovým kotoučem.

Za sebe mohu doporučit jednoznačně Stihl. Mám FS 450. Najíždím na sedmou sezonu a dolévám pouze palivo. Pokud se rozhodnete pro Stihl, máte ND do druhého dne na prodejně, garance záručního a pozáručního servisu, kvalitní řezné nože a opravdu profesionální kvalitu. Cena je, ale o něco vyšší. Záleží na vašem rozpočtu a ceně za 1/ha.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 115.106 (?), 13.5.2014 8:22

Nejde jen o výkon motoru, ale i o kroutící moment a obsah. Hitachi je těžší z toho důvodu, že je to profi mašina s nejsilnější hřídelí 30mm, pokud koupíte křoviňák s tyčinkou místo hřídele, váha bude menší, ale robustnost a spolehlivost také. I zde na fóru můžete najít zkušennosti s křovinořezy od Hitachi v profi nasazením v lese a pisatel píše, že narozdíl od jiných značek na Hitachi 2 roky nesáhl, jen dolévá benzín, prostě poctivý japonec který v ničem nezaostává, dá se samozřejmě koupit i výkonější model Hitachi CG51EA, který je výkonější a lehčí, vždy to ale bude něco za něco, Husqvarna 555Rxt 555Fx což jsou asi nejrobustnější a nejspolehlivější pracanti a váha tomu odpovídá, materiál prostě ošidit nejde. OM křovináky jsou taky v pohodě co se týče spolehlivosti, jen mi na nich vadí popruhy, vibrace a pár drobností. Stihl bych v dnešní době nebral, už to není co to bývalo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 254.124 (?), 13.5.2014 9:08

Děkuji. Mohu se zeptat, co všechno a po jaké době jste musel měnit u Vašeho křovinořezu? Já právě četl, že všichni jsou spokojení s tou japonskou značkou, jediné co je blbé jsou náhradní díly, že to je na dlouho. Já ale zase doufám, že když něco kupuji, tak to nějakou dobu vydrží aniž bych měl něco do toho shánět, kdyby to byl opak, tak ten stroj pak nechci.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 115.106 (?), 13.5.2014 10:11

Nesekám v lese denodeně, profíci co ano samozřejmě sahají v prvé řadě po servisu = Husqvarna, Stihl v rámci komunální údržby sekání po obci atd. se ale čím dál častěji začínají objevovat i jiné rovněž kvalitní značky za jiné peníze. Chce si to vyzkoušet, i když jsem psal, že výkon není všechno, přecijen křoviňák s 2,8KW se chová jinak prostě naprostý tank. OM co se týče spolehlivosti v křoviňákách není vůbec špatný, špatný bude ale servis to samé u Hitachi než dojde díl z japonska, tak to trvá.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 254.124 (?), 13.5.2014 11:14

Děkuji moc. Já ten druhý příspěvek myslel na toho prvního pána, akorát že jsem to tam nenapsal, tak se omlouvám. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 140.103 (?), 16.5.2014 6:44

I když byl dotaz na Romana, při výběru křovinořezu do lesa kde je předpoklad dlouhotrvající práce, bych se soustředil na dost podstatnou věc, kromě výkonu, tedy spíše obsahu a s tím spojený krouťák je další podstatná věc antivibrační uchycení, z toho důvodu bych si nákup OM753 rozmyslel. Stihl má u vysších řad velký silemblok, Husqvarna také, Hitachi u zmíněného křoviňáku rovněž, ale u OM je osazen až u 755 Master kterému bych dal z tohoto důvodu přednost před 753 u křoviňáku pro profi práci jsou vibrace dost zásadní věc.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 17.5.2014 0:31

Měnil jsem vzduchový filtr, spodní a horní misku, které drží řidítka. Stalo se to při skřípnutí v prostřihávce stromkem, když jsem více zabral, abych pilový kotouč vyprostil. Má chyba. V dalším případě, když jsem vyřezával janovec s ostružinou ve smrkové kultuře. Při běžném sekání se to nestane, ale les není louka. Každým rokem měním pravidelně svíčku.

Jinak jsem opravdu nic jiného neměnil, neopravoval,ani nenechal křovinořez seřídit. Nepočítám řezné nástroje. Křovinořez dostává pravidelnou údržbu, kterou má dostat.

Co se týče vibrací, tak FS 450ka má minimální vibrace, že můžete sekat bez antivib. rukavic, aniž by Vás brněli ruce.

Japonské stroje jsou dobré, ale vidím zde problem v náhradních dílech-cena a dlouhá dodací lhůta.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 71.146 (?), 17.5.2014 21:21

Súhlasím s týmto pánom nebudem sa opakovať ale určite nie oleo mac ani japonca kvôli nahradným dielom a oleo mac akurát zvolia pre cenu stroja.Určite FS 450 minimum vrelo doporučujem spotreba a minimum vibrácii.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 18.5.2014 5:55

Zkušennosti z lesa, převzato z jiné diskuze:

Sekám v lese každý den 5 az 8 hodin s nejakou tou pauzou na cigárko a svaču, dělám v partě 4 lidí a prošla nám různá řada křovinořezů rukama, Honda 43 ccm se nám rozpadla po 3 týdnech odešla hlava, Husqvarna dobrá dokud šla startovat 4 týdny a začali problémy konečná servis díly moc to trvá, Stihl 41 ccmdobrý antyvybrační sistém 4 týdny a hlava odešla a po výměně taky zas tak 4 týdny a ten servis vše trva, Hitaši 47 ccm druhá sezona bez jakého koli problemu, ale pomalejší servis zaplat tomu, že jede jak pila a servis není potřeba, maximální spokojenost.Oleo Mac 753 T druhá sezona a jeden servis upadená přepážka ve výfuku rezonovalo to, ale makalo, jediná nevýhoda ta spotřeba, ale zas super výkon a když se člověk naučí dávkovat s plynem tak i ta spotřeba je dobrá, maximální spokojenost.Je to jen můj názor a moje zkušenost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika