Jakou sekačku, Lux 55 TBI z mountfieldu?

host - 129.114 (?) 
29.4.2013 12:08

Zdravim, ja som pouzival do teraz jeden z naj modelov od HQ. Motor honda nic moc, kolesa sa rozpadli, zle navrhnuty podvozok. Rozhodol som sa ju vymenit za Lux 55 TBI. Cez vikend som ju vyskusal. Zatial splnila vsetko co som ocakaval, a za 2/3 cenu HQ. Skosi vsetko, vsetko pozbiera, je mohutna a posobi odolne. Spolahlivy silny pohon. Kosim 15a, nie prave luxusny teren, zhruba raz tyzdenne. Tazke zatial odporucam.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 209.206 (?), 1.6.2014 17:11
Škoda že jste to hned nevrátil, ušetřil by jste si nervy a koupil jiný.Podle zákona je stanoveno 3x stejná závada a vrácení částky.

host - 178.71 (?), 20.3.2015 14:25

Dobrý den,
Lux 55 TBI mám 2 roky - koupil jsem ji v Mountfieldu s 50% slevou za 15 tisíc - to je také cena, jakou sekačka podle mě reálně má. Na sekání není špatná, ale hodně poruchová. Kromě zde zmíněné měkké hřídele - už jsem ji musel i měnit, zlobí těsnění u karburátoru - gumový kroužek nesedí jak má, kape benzín a píst přisává nečištěný vzduch. Má mít 3 rychlosti pojezdu, ale ve skutečnosti má jen 2 a v servis to nejsou schopni opravit. Právě servis je u Mountfieldu největší problém. I přes všechny akce a slevy vychází dost draho a navíc je, alespoň u nás v Benešově velmi nekvalitní. Za výměnu hřídele, protože podle nich prý nejde srovnat si řeknou 5 tisíc, pojezd opravovali 3x a je to pořád stejné. Klidně sundali molitanový před-filtr ze vzduchové filtru a už ho zapomněli vrátit zpět. Když jsem to reklamoval, řekli, že jsem si to měl zkontrolovat při převzetí (tzn. sekačku rozebrat). Resumé je, že jsem tam přestal jezdit a u Mountfieldu už si nikdy nic nekoupím.

host - 129.2 (?), 26.3.2015 20:30

S Moutfieldem mám podobnou špatnou zkušenost. Sice s garancí vrácení peněz jsem problém neměl, ale nereálně předražené zahradní stroje za průměrnou až podprůměrnou kvalitu prodávané pod jejich značkou. Pak jsem to před lety vyřešil nákupem benzínové sekačky Al-Ko u autorizovaného prodejce a od té doby je klid...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz