Tak jsem si včera přivezl Snapper ERDS za 10500,- od svého dvorního opraváře zahradní techniky. Za ty peníze nemám co vytknout. Dobře zpracovaný nůž (tvar i tvrdost), zapouzdřená kuličková ložiska v kolech (někde dávají jen kuličky v klecích), výkonný motor na šířku 48 cm, vysoká tuhost uchycení rukojeti (nejsou "kvedlací" jako u ještě dražšího Alka, které jsem měl možnost vyzkoušet), měkčený potah rukojeti a perfektní ergonomie. Čas prokáže, zda plynulý převod něco vydrží, ale prodejce říkal, že se stejný typ používá u více sekaček a je snadno opravitelný, ale zatím se s problémy nesetkal. V sousedním vlákně někdo namítal, že podvozek není dostatečně silný, ale já myslím, že je na šířku 48 cm dostačující. Zde také záleží na kvalitě plechu a technologii výroby. Je to sekačka pro Američany (jestli je vyrobená v USA nevím, ale prý ano - já tomu moc nevěřím), čemuž odpovídá i odkládací jímka pro plechovku, či láhev piva. Když si vzpomenu, že soused dříve koupil u Mont. sekačku bez pojezdu se záběrem 41 cm a motorem Honda 135 (na Snapperu je motor lepší) za 12000, tak se jen usmívám. Hlavně, že se chlubil 7letou zárukou... Kdybych si nekoupil tento typ, chtěl bych sekačku Mega s motorem Lamborghini a 3stupňovou převodovkou, kterou považuji za ještě lepší koupi, ale byla na mou členitou zahradu velká a pro mne těžká.