Jakou koupit benzínovou sekačku?

host - 130.139 (?) 
5.2.2009 11:36
Tiez som uvazoval nad ALKO 470BR, ale zda sa mi jej hmotnost asi 40 kg dost vysoka oproti inym podobnym vyrobkom. Neviem ci by to nebolo na ukor pohyblivosti, napr. kvoli koseniu okolo stromov, krov a pod.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 142.142 (?), 5.2.2009 17:37
Alko Premium 470 BR vazi 32kg. Moje zluta Comfort 47 BR vazi 35kg. Zalezi na vas a hlavne na vasem pozemku jak je clenity (stromy, kere atd.) Na vetsi pozemek bych vam urcite doporucil pohon zadnich kol aby jste se netrapil s prokluzovanim kol. Na maly, ale clenity pozemek pohon prednich kol pro lepsi manipulaci. Hlavne vam doporucuji silny motor minimalne 5 koni na zaber 47cm. Jeste co se tyce hmotnosti tak je Alko srovnatelne s Hondou apod. R.

host - 98.192 (?), 5.2.2009 22:48
Pozemok nemam moc velky, asi 500m2. Casom pribudnu nejake stromy a kriky. Co sa tyka vahy, tak v katalogu ALKO udavaju pre 470BR vahu 39,5 kg co sa mi zdalo dost. Pokial by to bolo tych 32 kg tak je to v pohode. U kosaciek s nahonom prednych kolies ponuka nie je myslim tak velka. A obavam sa aby kolesa nepresmykovali ked sa naplni kos.

host - 96.50 (?), 5.2.2009 23:53
Take bych si sekacku s pohonem na predni kola nikdy nekoupil. Znam vsak lidi, kteri jsou spokojeni, ale bohuzel s nimi nemam osobni zkusenost. Proto jsem vam nabidl tuto alternativu, ale pouze v pripade, ze si ji budete moct u nekoho vyzkouset. R.

host - 231.226 (?), 3.3.2009 9:56

Zdravím:  Kosacku urcite silnejsiu, a siroký záber, je rozdiel brusit travu 3hodiny s detskou hrackou alebo mat to skosené za pol hodiny... velkost kosa nevadí, ak je velmi velký zbytcne je tažky ho niest na vysypanie... bez pojazdu ani neuvazujte kupovať, budete iba starší a v telocvicni vas nedonuti nikdo šupať nejaku vec hore-dole za 1 hodinu tak nech si chodí sama,  aj tak musíte za nou chodiť... pokial nemusíte kosacku nosiť stále so sebou, kupte liatinový skelet, videl som už aspon 3 kosacky s deravým šasi na boku /prebrúsené od kameňou a pod.../mam TORO pro line a na šasi ani po 10 rokoch neni na boku diera, aj ked rýhý su na nej hodne silné aj boky odraté od plotu... Je sice tažká 53 kg ale drží stopu, má pevnú rukoväť /neláme sa na tri kusy ako vecšina/ je to kvoli lahkému prevozu ale pri kosení pevná rukoväť je na nezaplatenie/...A este k rychlosti pojazdu... nekupujte zbytocne drahe s variatormi a pod... Mám síce 3 rýchlosti, ale 1 je pomalá 2 je akurát a 3 je aj na golfové ihrisko rýchla, treba za nou hodne utekať... Takze stací pojazd aký je a hlavne lahko a pohodlne skosiť aj velku aj malú trávu, takze výkon aspoň 4,5, a záber aspoň 48... 

host - 26.219 (?), 6.3.2009 9:41

Tak jsem si včera přivezl Snapper ERDS za 10500,- od svého dvorního opraváře zahradní techniky. Za ty peníze nemám co vytknout. Dobře zpracovaný nůž (tvar i tvrdost), zapouzdřená kuličková ložiska v kolech (někde dávají jen kuličky v klecích), výkonný motor na šířku 48 cm, vysoká tuhost uchycení rukojeti (nejsou "kvedlací" jako u ještě dražšího Alka, které jsem měl možnost vyzkoušet), měkčený potah rukojeti a perfektní ergonomie. Čas prokáže, zda plynulý převod něco vydrží, ale prodejce říkal, že se stejný typ používá u více sekaček a je snadno opravitelný, ale zatím se s problémy nesetkal. V sousedním vlákně někdo namítal, že podvozek není dostatečně silný, ale já myslím, že je na šířku 48 cm dostačující. Zde také záleží na kvalitě plechu a technologii výroby. Je to sekačka pro Američany (jestli je vyrobená v USA nevím, ale prý ano - já tomu moc nevěřím), čemuž odpovídá i odkládací jímka pro plechovku, či láhev piva. Když si vzpomenu, že soused dříve koupil u Mont. sekačku bez pojezdu se záběrem 41 cm a motorem Honda 135 (na Snapperu je motor lepší) za 12000, tak se jen usmívám. Hlavně, že se chlubil 7letou zárukou... Kdybych si nekoupil tento typ, chtěl bych sekačku Mega s motorem Lamborghini a 3stupňovou převodovkou, kterou považuji za ještě lepší koupi, ale byla na mou členitou zahradu velká a pro mne těžká.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz