Jakou benzínovou rotační sekačku?



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5   
Predseda - (4) - 58.114 (?) 
10.1.2012 11:12, zobrazeno: 50676x

Dobrý den,
po 25 letech používání sekačky Alco, kdy už pomalu přestává sloužit, se chystám ke koupi sekačky nové. Sekačku budu používat na okrasný trávník se sečnou plochou o rozloze cca. 400 m2, na rovném terénu. Jelikož se u mě nejedná o jednu souvislou travní plochu, připadá mi tahání šňůry elektrické sekačky nepraktické. Zvažuji tedy spíše benzínovou, bez pojezdu. Roky nakupujeme zahradní techniku v Mountfieldu (víceméně bez potíží), proto mě zaujala jejich nejlevnější benzínová sekačka G 44 P. Bohužel na trhu sekaček se nevyznám. Připadá mi, že je hodně značek, srovnání cen složité, srovnání cena/výkon pro laika ještě složitější. Proto budu velmi rád za každý příspěvek, radu či alternativní, levnější variantu. Děkuji

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 72.43 (?), 16.1.2012 18:00

Je mi celkem jedno, kterou značku koupím... hlavní je pro mě motor. Kupuji výhradně motory Briggs & Stratton, ostatní zkontroluji vyzuálně jestli je kvalitně zpracováno a nerozpadne se mi to hned první den.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Predseda - (4) - 58.114 (?), 10.2.2012 9:14

Souhlasím, také mám dobré zkušenosti s tímto motorem. Narozdíl třeba od Tecumsehu. Ale otázkou, která sekačka má dobré šasi...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 99.27 (?), 29.2.2012 15:23

Mám podobné podmienky ako pán čo položil otázku "Jakou benzínovou rotační sekačku?" 

Tj. tiež hľadám motorovú sekačku bez pojazdu, ale chcel by som s mulčovaním. Zatiaľ som takú nenašiel. Má niekto typ, resp. skúsenosti?

Bol by som mu povďačný.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 245.29 (?), 2.3.2012 9:01

Což takhle HECHT 541 B, má to motor Briggs & Stratton a lehké plastové šasi.Cena je dobrá a sám ji mám také a používám na daleko větší trávník.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?), 3.3.2012 8:29

Zdravím, rozhodně nekupujte sekačku s plastovým skeletem, protože i u značkových a drahých strojů jsou s ním potíže. Rozhodně berte plechový skelet s kolečky na ložiscích, proti motoru B&S nemám námitky, ale pozor na plagiáty z Číny. Raději si vyberte sekačku s plastovým košem, protože se mnohem lépe nosí a vyprazdňuje, bývá sice menší než tkaninové koše, ale ve Vašem případě, kde budete sekat členitou plochu je rozhodně lepší stačit lehčí sekačku s menším košem (cca60l) než nabitý tkaninový koš o objemu 80l. Pokud trávník sekáte pouze se sběrem do koše, tak se vyvarujte univerzálního nože, který umí i mulčovat, protože takový nůž ani dobře neseká se zběrem a ani dobře nemulčuje. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 19.98 (?), 3.3.2012 11:02

S většinou rad tohoto příspěvku se souhlasit dá, v žádném případě ale není pravda, že s plastovým skeletem jsou potíže. Rozhodně tedy ne právě u drahých a značkových strojů, neboť právě tam jsou použity plasty velice kvalitní a navíc daleko lépe tlumí hluk než skelety kovové.Problémy s plastovými skelety známými u značky HQ jsou dávnou minulostí.Jedincům, kteří jsou i dnes skelety současných sekaček schopni poškodit nepatří do rukou ani krumpáč.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?), 4.3.2012 9:02

Zdravím, souhlasím v Vámi, že problémy s plastovými skelety jsou dávnou minulostí, ale to by platilo tak za dvacet a více let. Netvrdím, že v domácích podmínkách je těch problémů tolik jako v komunálním používání, ale v porovnání s kovovými skelety, kde občas upadne nějaký držák, nebo se zavaří prasklina, je to zlomek toho kolik vznikne poruch na plastových skeletech. Měkký hlíníkový plech a nýtovací kleště se používají rozhodně častěji než invertor a elektrody. Stále se bavíme o značkových sekačkách v cenách okolo 20k. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 49.4 (?), 4.3.2012 10:27

Dobrý den, taky je pro mne v současné době aktuální výběr sekačky, rozhodl jsem se pro cenovou relaci okolo 30 tis. Kč a byl jsem se podívat na HONDU, s motorem Honda jsem byl vždy spokojen a tak se opět vracím k této značce, asi bych pořídil HONDU HRD 536 C3 HXE, nyní se dá pořídit i pod 30 tis. Kč.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 19.98 (?), 4.3.2012 10:45

Pane Melago, moc nechápu "komunálního"  uživatele podobných sekaček, který koupí jiný, než profesionální model jakékoliv značky.Protože skladba pracovníků v komunálu (až na čestné výjimky) a jejich zacházení se zmíněnými stroji je víceméně "svérázná" a "svérázné",platí zde to co píšu výše - nepatří jim do ruky ani krumpáč.

Protože ale původní tazatel bude ryze soukromou osobou, jakýkoliv dnešní plastový skelet moderní značkové sekačky bude při současné kvalitě pohonných látek v naší zemičce tím nejmenším problémem. Tím spíš zde zmíněný příklad Hondy v ceně cca 30.tis.Tam jsou ty plasty v domácích podmínkách nezničitelné a znovu připomínám že skvěle tlumí hluk stroje.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika