Identifikace typu karburátoru na křovinořezu FS80



host - 29.11 (?) 
17.2.2016 5:25, zobrazeno: 6933x

Dobrý den potřeboval bych identifikovat karburátor na cca 19 letém křovinořezu FS80. Našel jsem pouze nápis Walbro, typ nemohu najít. Nejde seřídit, nejde do otáček, po zatížení padají otáčky, ztrácí výkon a jako jednu z posledních možností vidím rozebrání karburátoru výměně membrán a vyčistění sitka nikdy se nedělalo). Jinak filtry palivo i vzduch a svíčku jsem již měnil. Posloužil mě hodně, velká spokojenost a nemohu se zatím smířit s tím, že třeba končí. Do koupě nového válce s pístem, zapalování, karburátoru na aukru asi nepůjdu a v servisu mě asi řeknou ať si koupím nový. Od začátku špiní (olej), nyní mastí i molitanový filtr a karbonuje se sítko výfuku. Asi 3 roky dozadu jsem ho několikrát nastartoval s uvolněným válcem, dotáhl jsem a fungoval celkem normálně. Můžete poradit, kde najdu na karburátoru typ, případně jakou opravnou sadu nebo na co se ještě podívat? Všiml jsem si včera, že mě nástavec zapalování jezdí po magnetu, jak velká má být mezera? Děkuji.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 136.63 (?), 17.2.2016 9:54

Zdravím, podle popisu Vašeho stroje bych jej odnesl do servisu a počítal s vyšší částku za opravu. Je určitě ptřeba vyměnit gufera, přetěsnit váec (jen dotažení volného nestačí), zkontrolovat stav kroužku a kompletně repasovat karburátor (jen výměna membrán je sázka 50/50), chce to i seřízení po opravě. Ten stroj si to po těch letech zaslouží. Standa. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 136.63 (?), 17.2.2016 11:16

Zdravím, k původní otázce: Pokud máte Walbro, tak se montoval pouze WT 447, pokud Zama tak se montovalo asi 8 variant C1Q. Mezera mezi zap.modulem a setrvákem v místě magnetu 0,3 mm. Pokud Vám "špiní" filtrační vložku, tak je již opotřebvaný píst v sukénce a nedostatečně těsní při rozvodu směsi (při přetlaku v klik.skříni "profukuje" zpět do karburátoru). Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 155.235 (?), 18.2.2016 1:34

Stando, děkuji Vám za radu a informace.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 153.50 (?), 16.6.2018 7:14

Dobrý den, můžete mě prosím doporučit vhodný tmel pro zatěsnění klikové skříně křovinořezu, nejlépe dostupný i v menším balení a poradit jestli odmastit obě styčné plochy nebo pro případnou demontáž jednu nechat mastnou? Jsem původní dotazovatel k FS80, před 2 roky. Repase původního karburátoru (ND díly byly pomalu dražší než celý nový neznačkový karburátor, což jsem zjistil bohužel pozdě) jak se čekalo, nepomohla. Našetřil jsem a nakoupil originální náhradní díly – kliková hřídel s ojnicí, set pístu (píst s nasazenými kroužky, pístní čep, zajišťovací pojistka čepu, 4 šrouby), ojniční ložisko, ložiska, gufera, válec, těsnění pod výfuk, těsnění pod válec. Tento týden jsem s kamarádem strojařem motor nenásilně a bez poškození rozebral – vizuálně propouštělo gufero na straně spojky, zámky píst a kroužky jsou opotřebené, kliková hřídel a válec vypadají OK – nicméně vyměním všechny díly, které mám již nakoupené. Nejvíc času nám asi vzalo rozdělení klikové skříně, těsnící tmel neskutečně držel a nechtěli jsme nic poškodit, nic páčit. Předpokládám, že píst se montuje šipkou na výfukový kanál. Ještě bych se chtěl zeptat, jestli se ložiska nasadí nejdřív do osazení v klikové skříni nebo na klikovku a jestli je nějaký grif pro stlačení kroužků při vsunování pístu do válce. Děkuji, pěkný víkend.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 155.235 (?), 26.6.2018 7:20

Zatím nikdo nic, tak jsem hledal: Stihl předepisuje těsnící tmel Dirko HT red, kupodivu se dá koupit. Z výroby byla kliková skříň "slepená" nějakým tmelem bílé barvy a drželo to fakt fest. Na motorkářském fóru jsem našel, že značka na pístu v mém případě šipka směrem ven) označuje stranu k výfuku. Pěkný den.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 153.50 (?), 29.6.2020 8:20

Chtěl jsem se zeptal, jestli karburátor Walbro WT-447 mohu na křovinořezu nahradit bez problémů levným karburátorem od Aliho, deklaruje ho jako 100% náhradu za Zama C1Q... pro FS80? (Na WT-447 jsem kupoval jednotlivě ND, stálo to více než celý karburátor, sem tam mě prodali i něco jiného a pořád to není ono, start, seříditelnost  (jinak válec, píst, kroužky, čep, klikovka, ložiska, gufera vše originál nové). Uvažuji, že bych koupil levný čínský karburátor doporučovaný na FS80.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika