Elektrická sekačka



Stránky: 1,  2,  3,  4   
host - 43.212 (?) 
8.2.2014 15:36, zobrazeno: 33511x

Ahoj zahradníci.

S blížící se sezonou, vybírám novou elektrickou sekačku. Ta stará totiž po 17ti letech odešla do věčných lovišť. Proto se chci zde zeptat, kterou byste doporučili. Původní měla ještě poctivý nůž, takže menší kámen neznamenal žádné poškození, a příkon 900W. Šířka záběru byla 32 cm. Něco takového malého, s malou spotřebou proudu, ale solidním výkonem, a spolehlivou konstrukcí, která by nebyla na 2 sezony teď hledám. Nůž by měl jít samozřejmě vyndat, aby se dal nabrousit, aby měla jednoduchou manipulaci s košem, a zvládla posekat cca 70x50m. Na Google samozřejmě kledat umím, ale chci ce zeptat na vaše zkušenosti a tipy.

Díky Roman.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 224.63 (?), 8.2.2014 16:31

Mam to najjednoduhsie a najmensie elektricke alko asi 7 rokov a nebol ziaden problem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.186 (?), 8.2.2014 16:47

Při takto malém příkonu a záběru elektrické sekačky je nyní dobré se koukat po modelech co mají vysokootáčkové motory a převod do pomala. Motor je tak lehoučký i při vysokém kroutícím momentu to nějaký ten náraz do kamínku, obrubníku nerozhází... Prvními modely s touto koncepcí byly Bosch Rotak 32, Rotak 34, a od Gardeny sekačka řady powermax (G 32e).Díky převodování má nůž optimální otáčky a při dobrém naostření se roztřepení konečků lístků trávy blíží čistotě střihu sekaček vřetenových. Rotak má i vysoký sací výkkon při nasazeném koši, takže krásně na vysoký pojezd posbírá napodzim spadané listí, ale naopak při zacpání výhozového otvoru hadrem krásně mulčuje (zasekává posečená stébla mezi neposečené drny). Jedinou slabinou je "ocásek" k zásuvce, ale k nákupu Li verze jsem se ještě nodhodlal pro vysokou cenu accu.

Lehkost sekačky oceníte nejen při přenášení, ale zejména při členitější zahradě, kdy těch 3500 m2 budete mít složeno z 4-6ti dílčích trávníků a mezitím i nějakou okrasnou soliteru, růži či pivoňku, které bude potřeba se vyhnout. Podle četnosti překážek proto volte od té 32 až po 43. 

nedávno jsem viděl i nějaké čínské napodobeniny ...



Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 43.212 (?), 8.2.2014 17:16

O to právě jde... Moje zahrada je rozdělena na 2 půlky, a na té jedné není sem tam nějaká solitéra, ale doslova jedna solitéra vedle druhé, a to vše v trávníku. Pohybovat se mezi tím vším nepřipadá s těžkou a nemotornou benzínovou sekačkou s pojezdem v úvahu. Navíc rosliny jsou nasázené na rozměr původní sekačky, takže se širší sekačkou bych mezi nimi neprojel. Tam je nutné dělat pohyby asi jako s vysavačem..

Na druhé polovině je volná plocha na badminton... atd. Tam by se hodilo, to aby šel koš sundat, a a tráva se vyhazovala ven, jako jsme to dělali doteď se starou sekačkou. Cenově bych se rád pohyboval kolem 2.000tis.kč. Nechci vrchol techniky, jen něco, co chvíli vydrží. Protože dnes se schválně vše dělá, aby to nevydrželo, a byl kšeft.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 43.212 (?), 8.2.2014 18:07

S touto značkou nemám zkušenost, ale recenze nic moc...

"Josef Honsa   Hodnocení: 1,0
10.05.2011 – 10:54

"U sekačky mimo jiné oceňuji nízkou hmotnost cca 6,5 Kg. Hůř se indikuje zaplněnost koše, chce to určitou zkušebnost za jak dlouho je koš plný. Zvuk při sekání je nezvyklý což pravděpodobně způsobuje převod mezi el. motorem a sekacím nožem. Jinak si poradí i z vyšší trávou. Jedinou výhradu mám na přestavování výšky sečení. Přestavování je na 3 polohy, vždy celá náprava. Sekačka se musí otočit vzhůru s kolečky a pak se přestavuje osička do vhodných západek. Vzhledem k pružinám na osičce jde přestavení dost ztuha. Na druhou stranu přestavování se neprovádí často. Ještě mě chybí možnost, například pomocí adaptéru, aby posečená tráva se rozptylovala po trávníku. Měl jsem sekačku, kterou jsem si vyrobil a u té jsem mohl volit alternativu sekání do koše, nebo rozptýlení.Měním své hodnocení. Sekačka je zklamání. Poměrně záhy při jarním sekání se sekačka začala tak cca po 5 minutách vypínat z důvodu přehřátí. Měl jsem na vybranou 1) sekačku reklamovat, ale tak bych toho moc neposekal.Musel bych jí někam poslat, odvézt nevím jak dlouho by sekačka byla jednak k posouzení a jednak k opravě v nějakém servisu. 2) Sám zjistit závadu a ještě tentýž den dále sekat. Zvolil jsem 2 a zjistil, že a) bylo uplně zničené ložisko na rotoru elektromotoru a b) k elektromotoru mají přístup nečistoty tráva apod. Ložisko jsem vyměnil za ZKL a prostor jsem vyčistil. Jenže závada se opakovala cca po 2 měsících znovu. Opět jsem vyměnil ložisko za nové ZKL. Letos na jaře ložisko opět "odešlo" a bylo nahrazeno novým SKF. Koupil jsem více ložisek, protože mě je jasné, že jde o konstrukční vadu. Ložisko je poddimenzované. Pak se také začal rozkládat sběrací koš. To jsem opravil pomocí šroubových spojů. Takže jediná výhoda sekačky je její nízká hmotnost. Když seká tak seká dobře. Rozhodně bych jí nikomu nedoporučoval a naopak odrazoval od koupi. Na to, že nese jméno výrobce Bosch je to šunt.Tak sekačka v podstatě skončila díky cenové politice za náhradní díly. Začal totiž přeskakovat ozubený řemen. Po demontáži jsem zjistil, že je poškozen pastorek převodu, který je nalisován na hřídeli elektromotoru a také, že je značně opotřebeno ložisko u tohoto pastorku. Překvapení se dostavilo hned jak jsem chtěl tyto díly nahradit. Firma totiž dodává jen celý el. motor cca za 1800 bez DPH, chtěl jsem ještě hnané kolo a ozubený řemen a vyšlo mě, že nová sekačka vyjde levněji. Tak jsem to vzdal a koupil jinou sekačku.Honsa"

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.186 (?), 8.2.2014 18:52

Al-Ko nebrat.

Na mým Rotaku 34 je už druhý nůž a 7 let funguje spolehlivě tak, že si novější typ loni koupila i tchýně a děda. Předtím tchýně s Dolmarem PM 5360 S3E sekala dvoreček 4 hodiny (protože furt chodila odpočívat) a nyní to má za 2 hodiny na jeden zátah. Plastové provedení umožńuje, nechat sekačku uprostřed zahrady bez uklízení do kůlny,...

Sousedka, co měla to levné Al-Ko už má třetí, tentokrát nějaký Einhel. Ono když to vydrží za dvojnásobek ceny trojnásobek provozních hodin, tak ve finále ušetříte.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 0.146 (?), 8.2.2014 19:04

my na to máme ovečku taky jí budeme muset připravit na sezonu ostříhat začistit kopítka a připustit to si vnoučata užijou s jehnátkama

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.186 (?), 8.2.2014 19:08

k některým soliterám není BioSekačkaKopýtková ze zásady vhodná.

Nejenže provádí údržbu i tam kde nemá, ale její výkon se nedá nijak zásadním způsobem usměrnit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 0.146 (?), 8.2.2014 19:12

ale v klobásach je perfektní té vaší se nenajíte

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.186 (?), 8.2.2014 19:17

když se táva prožene králíkem... a sekačka mi ještě zbude jak sekyrka ze sekyrkový poblívky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika