Dolmar MS 430 U nebo MS 340?
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 91.50 (?) 18.5.2008 20:37
Spokojený zatím jsem, Jen byl malinko problém s Italskou poloautomatickou hlavou.Struna v ní byla namotána špatně, takže nešla vytahovat, ale to byla otázka chvilky. Velmi příjemně mne překvapila hlavně spotřeba, přišlo mi že na jednu nádrž to jede skoro věčně. Také jsem ocenil malou hmotnost, jelikož jsem po operaci a většina sečení zůstala na přítelkyni. Ještě musím vychytat volnoběh. Když nastartuju, tak je velký-hlava sebou škube, ale po pár minutách práce je zase tak malý, že zdechá, tak nevím jestli mu přidat.Třeba mi pan J.S. poradí.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 122.26 (?), 20.5.2008 20:08
Dobry večer.Pane J.S.,tak už ho mam.Dnes jsem ho lehce otestoval a max.spokojenost.Mam jen jednu jedinou výhradu, a to je ten horní plastový kryt.Je to taková blbá umělá hmota, že si myslím, jak s tím někde tuknu, tak to musí prasknout.Ale mezi námi, pro me je to detail.Tak jak říkám, spokojenost a Vám patří mé díky za vaše info.S pozdravem Jirka.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 102.226 (?), 3.6.2008 16:15
Koupil jsem si MS 340. Jsem spokojeny. Stary praktik v servisu mi ale rekl, ze jsou na nej neumerne drahe nahradni dily. Neproveroval jsem to. Nicmene je to info, ktere byste meli zahrnout do kalkulace pri rozhodovani.
Dale mam problem s dodanim strunove hlavy. Cekam na ni druhy tyden. Pres internet nakupuji casto, prodlevu mam az nyni.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 22.79 (?), 3.6.2008 20:07
MS 340-Dolmar
náhradní díly bych neřešil, jak praví známý reklamní slogan TOYOTA a DOLMAR se neopravují.
Pepa
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 164.11 (?), 4.6.2008 22:13
S MS 340 jsem co se týče výkonu maximálné spokojena, pouze doporučuji kontrolovat dotažení šroubů, Ze začátku se mi během sekání uvolnil kryt filtru vzduchu a část krytu motoru z umělé hmoty, jeden kryt a filtr jsem kvůli tomu musela dokoupit, jeden jsem kvůli cenám oželela. V návodu je kontrola utažení šroubů před započetím práce doporučena, respektovala jsem to bohužel až potom. Teď mám travní džungli vysokou až 1,6 m. Mám pouze potíže s pokládáním posečené trávy, protože mám také ten 1,6 m. Trojzubý kotouč likviduje i nálety . Prodejce mi doporučil strunovou hlavu Jet-Fit FlexiBlade Oregon, je to na dvě struny se zubatým profilem 2-4 mm. Zatím jsem to nevyzkoušela, ale funguje prý výborně . Před tím jsem měla Oleo-Mac, zdá se mi, že 740, ale ten neměl takovou sílu, občas se tráva namotala na řezný nástroj.V základním vybavení Dolmar MS 340 byl jen třícípý řezný nástroj, ale vpodstatě to stačí. Zakoupila jsem jej loni v cenové akci. Mountfield výše zníněný typ Oleo-Mac prodával loni o cca 1000 Kč dráže, než když jsem jej před více, než 12 lety koupila.
|
|
 |
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 220.253 (?), 5.6.2008 7:46
Jen pro upřesnění, který kryt jste oželela. Motor musí být zakrytován, jinak jej zadřete!! Kryty chrání obsluhu před spálením, nebo poraněním, případně samotný motor před poškozením, ale také vedou chladící vzduch od ventilátoru k žebrům válce motoru a ochlazuje se také výfuk a skříň motoru. U filtru jste mohla ztratit malý kryt a samotný filtr - ten vypadl... Dotažení musí být pevné, ale nepřetahovat, deformuje se materiál pod šroubem - v tomto případě plastový kryt. Ještě si ověřte dotažení šroubu, co drží bovden od plynové páčky - na motoru, šrouby výfuku ve studeném stavu!!!, mazání úhlového převodu - nezapomenout cca 50 hod provozu - kontrola. Při změně nůž / strunová hlava - otočit kryt - viz návod a ověřit funkci zakrácení struny. Jinak přeji m.j. příjemnou a bezproblémovou práci.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 91.50 (?), 8.6.2008 20:22
Tak i má 340 má zase něco naběháno a tak se rád podělím o zkušenosti.Dlouho jsem si hrál se seřízením volnoběhu, ale snad se povedlo.Do trávy zajíždí jako divý, jen ten trojzubec se brzy ztupil.Je to Oregon made in Japan a zaráží mne u něj, že je směrový-má šipku směru otáčení, což si myslím, že je nesmysl.Je broušen oboustraně. Dotahovat jsem musel pouze to antivibrační zařízení. Strunovou hlavu jsem u prodejce dostal jako bonus-stojí asi 500,- Trochu je problém séct s ní vyšší trávu, protože se namotává nad hlavu na hřídel a často to musím čistit. U trojzubce se to neděje. Taky si myslím, že z něj de cítit benzin víc než je zdrávo a u výfuku se trochu oběvuje tmavá tekutina.Když jsem chtěl zkusit dotáhnout šrouby výfuku, nešel sundat plastový kryt.Nakonec jsem ho přemohl, ale byl v jednom místě trochu připečený, což mne u stroje takové značky trochu překvapilo.
|
|
 |
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 103.201 (?), 8.6.2008 21:23
Jaké k tomu dostanete příslušenství nebudu posuzovat. Pouze potečený výfuk je důsledkem bohatší směsi - nastavení na záběh, někdy také sečením na malé otáčky- seče se na plný plyn,( nebo nesprávným poměrem benzín/olej - i v záběhu 1:50, napečení je normální a někdy je při větší zátěži vidět modrý kouř chvilkově - vypalují se mastnoty z výfuku). to jsou vlivy, kdy nedochází k dokonalému vyplachování nová směs/výfukové plyny a spalování je zhoršeno i snížen výkon motoru. Jestli jste kupoval přes internet je doseřízení, případně další problémy nutné vyřešit sám, nebo telefonovat, nebo servis, jinak většinou prodejce toto na místě zajistí, solidní předvede na požádání. Výpary z benzínu - můžete ověřit, zda odvzdušnění nádržky je v pořádku.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 91.50 (?), 9.6.2008 20:32
Mašinu jsem koupil v kamenném obchodě a prodejce mi ji přivezl až domů, jelikož přes internet pak bývá problém se servisem. Dnes jsem nejspíš oběvil původ zápachu benzínu. Byl od něj celý vzduchový filtr. Umyl jsem ho v jarové vodě a uvidím. Je to normální asi po šesti nádržích sečení?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|