Brogio - nástroj pro křovinořezy

host - 179.250 (?) 
26.4.2010 15:14

Máte pravdu, kdo to nevyzkoušel tak neuvěří jak je to dobré na ten bordel jako jsou ostružiny, kopřivy, rákos a různé nálety. Nikdy nemůže struna nebo nůž udělat takovou práci jako tento nástroj.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 26.4.2010 22:23

Ano, máte právo mít dojem i hodnotit, ale ne urážet! Rozhodně chodím vyžínat a hlavně paseky pokryté ostružinou, malinou v kraťasech a tričku, beru si na to 20 kubíkový vyžínač, páč nevím pro bych měl mít nějakou cenovou bombu za 20 000,- Kč! Vaše slavné Brogio znám minimálně 8 let a za sebe říkám NIKDY! Tak nehorázně jsem se v ostružině nenadřel ani s běžným trojcípem. Navíc zrovna ostružina potřebuje rozsekat, nikoliv jen podžvýknout, to pak znovu zakoření a jede se dál. Používám mulčovací trojcíp, STIHL FS 450 a originální kryt nástroje. Nemám obavu z případného uvolnění řetězu, ale tak často namotanou ostružinu, či "dědovy fousy", jsem neměl nikdy, jako s touto hlavou. Dělám především takto zabuřeněné plochy a věřte zkoušel jsem za ta léta ledacos, nakonec to vyhrál mulčovací trojcíp, ani dvojcíp není to pravé. Udělá z buřeně doslova mulč a většinou pak stačí pouze jeden ožin ročně. Běžný nůž např. tu ostružinu usekne, takže část jí zaschne, řetěz stonek rozdrtí a to je pro znovu zakořenění ještě lepší. Video ve výše uvedeném odkazu je skutečně "přesvědčivé ", takový "nepřehledný terén" má na své zahradě pomalu každý!

host - 176.46 (?), 24.11.2011 14:34

Brogio je super, používáme ho již 2 roky na HBC 45 SB a nemá to chybu. Škoda jen že jsme si jednou rozbili kryt ale jinak si nedokážu práci bez tohoto nástroje představit. V lese je úplně super.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz