Briggs and Stratton Quantum



Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 249.198 (?) 
4.6.2011 17:42, zobrazeno: 28705x

Může mne někdo pomoci s odkazem na nějaký obrázek, kde by bylo jasné jak mají být správně sestaveny pružiny na páčkách ovládajících karburátor. Nastartuji a hned to zdeche. Mám dojem, že se něco nevrací a pohledem pod kryt mne ani není na první pohled známá funkce některých táhel. Hlavně toho táhla, co jde někde k motoru kam není vidět a nevím k čemu je. Prostě je tam jedna pružina s velmi protáhlým okem a nevím zda je správně zaháknuta.

Děkuji předem

Návod k obsluze je v podstatě k ničemu.

Karburátor ztažený plyn
Karburátor ztažený plyn
Jiná poloha páčky
Jiná poloha páčky
Nejasná funkce páčky a nechodí do konce
Nejasná funkce páčky a nechodí do konce
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 108.252 (?), 4.6.2011 22:01

Černá páčka dole na poslední fotce zavírá a otvírá klapku sytiče. Měla by se otvírat a zavírat při max zatáhnutí za páčku plynu a vypnout se při lehkém ubrání. Chod motoru by se měl změnit z poblafávání přesyceného motoru na max. provozní otáčky bez sytiče. Zakroucené hliníkové táhlo se smyčkou je na jednom konci připevněno na výstup klapky regulace. Nemusí doléhat na doraz, pouze při plném plynu se seřizují z přední části umístěným šroubem maximální otáčky. pružina při vypnutém motoru může volně ležet nenapnutá, v chodu motoru se o ní zlehka zapře táhlo regulace. Nejsem si tím 100% jistý, ale myslím že je vše sestaveno v pořádku. Občas pomůže trošku povytáhnout ovládací lanko plynu aby se na max. přidání aktivoval sytič a po lehkém zahřátí by měl motor běžet normálně. To povolíte upínací šroub nad víkem vzduch. filtru a bowden lehce povytáhnete a opět šroub přitáhnete. Zasahoval do regulace někdo od doby co bezproblémů jela? Pokud ne nerýpejte do ní zbytečně. Pokud tomu nerozumíte nechte si raději stroj zkontrolovat odborníky.

Z.F.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 249.198 (?), 4.6.2011 23:52

Děkuji za reakci. Pokuste se mi ozřejmit co ovládá to táhlo na kterém je zavěšena ta zelená pružina, jeíž význam nemůžu pochopit jakož i to nejisté vracení táhla. Nač je tam pak dorazový šroubek. S tou černou páčkou si poradím úpravou bowdenu, protože skutečně ji prstem musím pomoci aby se vybavila do koncové polohy (sycení). V motorech se vyznám, mám zkoušku ze spalováků i ročníkový projekt s výpočtem klikáče akorát na toto "karburátorové hnízdo" hledím jak jelen a tak se ptám. Zkoušel jsem najít nějaké foto na netu ale těch motorů je snad 100 modelů a každý jiný. Děkuji za váš čas.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 156.180 (?), 5.6.2011 6:49

Zdravím Rony, táhlo na které se ptáte je ovládání klapky karburátoru od regulátoru otáček motoru. Dorazový šroubek na který se dotazujete je nastavení volnoběžných otáček a ten druhý šroubek s aretační pružinou napůl schovaný je nastavení maximálních otáček. Vracení táhla na dorazový šroub se dějě pouze za chodu motoru, jinak je táhlo na opačné straně, protože v okamžiku startu motoru musí být klapka karburátoru otevřená naplno. S tou "zkouškou ze spalováků" se moc nechlubte, protože tento motor je desetkrát jednodušší než kukačky na zdi a jeho funkci by jste měl pochopit na první pohled. Promiňte mojí upřímnost. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 249.198 (?), 5.6.2011 7:40

Děkuji za osvětlení principu, člověk se učí celý život. Určitě by se mne "rozsvítilo, " kdybych to celé rozdělal. Nevím ještě jak mám chápat pojem regulátor otáček, to jako to táhlo mění předstih zapalování nebo má nějakou jinou konkrétní funkci?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6460) - 147.107 (?), 5.6.2011 7:48

Nezlobte se, ale to Vám ta škola moc nedala, když si nedokážete odvodit proč tam je a jak asi funguje regulátor otáček.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 65.0 (?), 5.6.2011 7:57

Pokud vládnete angličtinou a chcete si to celé rozvrtat  tak tady je odkaz na servisní manuál HH

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 249.198 (?), 5.6.2011 10:12

Co mne škola dala a nedala to nechme stranou a omlouvám se, že jsem si Vás dovolil obtěžovat. Stroj Dakr 55 BL zakoupený někdy v roce 2002 je takový "konstrukční omyl". Mne to stálo 21 tisíc abych doma zjistil, že pojezd přes rohaté kolečka zatlačované do pneumatik je k ničemu, tak jsem to demontoval a zahodil. Pak jsem předělal kluzné náboje kol na kuličková ložiska (třelo to na průměru 20 mm a to je fakt záhul). Dále jsem musel vložit hliníkový plech do jednoho kola, protože to vzhledem ke směru točení navlékalo pokos mezi loukotě. Poté jsem předělal těžký ocelový hřídel na "hliníkoý" včetně talíře a použil jsem lehčí nožíky a 3 ks. Už to seklo podle mých představ ale. Hlavní hřídel talíře je uložen letmo ve dvou kuličkových ložiskách vzdálených od sebe 31 mm, takže to mimo jiné i pěkně kmitá a odrovnává to ty ložiska. Však také v návodu je psáno, že se z důvodu vibrací dovoluje séci jenom 50 minut. Dalšímk nepřekonatelným problémem je, že se dovoluje séct jen do náklonu 8°, to v podstatě je jenom rovina a tu nemám. Přelévá se totiž olejová náplň a začně se dýmit. No a na závěr, že nekecám, tak foto "mé hračky".


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 11.46 (?), 24.8.2016 10:45

Dobrý den.

Podařilo se Vám tento problém vyřešit? Mám stejnou sekačku a také po nastartování motor hned zdechne.

Děkuji

M.S.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 4.145 (?), 24.4.2019 20:02

ahoj chlapi aky je presne typ motora na tejto kosačke možte mi to niekto zistiť dik tony..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika