Benzínová sekačka pozemek 1300m2



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
         
host - 38.3 (?) 
8.8.2018 15:26

Já jsem tedy s Hechtem také spokojen jako pán výše. Vybral jsem si model HECHT 541 SW. Stojí pár tisíc a slouží mi dobře.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
            
host - 57.254 (?), 8.8.2018 22:29

Je to spodina všech sekaček, nemůžete najít skutečné spokojené uživatele.Je to pro lidi co o tom nemají páru a jejich technická znalost je v bodě “0”.Kdy by se nechal ospravedlnit takový nákup je za předpokladu, že rok dva ještě posekám a pak pozemek prodám.Jsou to tzv. sezónní výrobky, ale ne k sezónnímu určení, ale se sezónní životností.Hodně štěstí, budete ho oba potřebovat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 163.90 (?), 16.8.2018 14:48

Hecht patří ke spodině (no, dnes spíše mainstreamu) sekaček, s tím si jako technik (nevím jak vy, ale já vzděláním, zaměstnáním i znalostmi) dovolím souhlasit. Patří mezi tu samou spodinu, jako třeba Patriot z Mountfieldu.

To však automaticky neznamená, že je životnost v lepším případě několik hodin. Možná bude u těchto výrobků vyšší zmetkovitost a životnost bude zřejmě určitě nižší než u Stigy, Hondy apod. Ale já s ní sekám už třetím rokem a to bez jediné závady. A kdybyste viděl, jak hrbolatý povrch s tím sekám, tak by Vám asi spadla sanice. Sekačka se totiž dotýká všemi čtyřmi koly povrchu jen vyjímečně - díky hrbolům jezdí téměř pořád je po třech kolech. A podvozek pořád drží!!!

5484 má francouzskou převodovku, která je údajně (dle nezávislých servisáků) bezporuchová, což mohu potvrdit. Raději ještě jednou - na tomto čínském stroji je opravdu značková převodovka (pojezd).

Motory číňani už umí dělat (chcete-li - kopírovat) dobře, takže opět bez problémů. Olej nikde neteče, jeho spotřeba je nulová a i po sezóně je čistý.

Spotřeba benzínu je až podezřele nízká.

Nikomu sekačku nenutím, pouze popisuji svou zkušenost a na rozdíl od některých nemám potřebu plivat na sekačky, které jsem viděl na vlastní oči maximálně v krámě.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 211.9 (?), 17.8.2018 9:56

Všichni jste odborníci, ale že Hecht byl v nezávislém testu D-test(neplést si s placenýmI-test) třetí za John Deerem a Brillem a za ním byly všichni tyhleti co píšete o jejich dokonalosti, už nikdo z Vás nezmíní. Také nerozlišujete, že má dvě stejné sekačky každou v jiné kvalitě, aby si každý mohl vybrat nevidíte. Prostě jen papouškujete co se napíše někde a považujete to za názor odborníka. Začněte mít vlastní názory a pokud tomu nerozumíte nechte si je pro sebe. Večer sem psal nějaký neználek o typu francouzské převodovky taky odborný názor. Byla to reakce na přispěvek nade mnou Bohužel byl vymazán. Je to škoda mohli jste si přečíst jací"odborníci" tu čas od času jsou

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 124.13 (?), 17.8.2018 16:45
Ty testy jsou jaké jsou.Víte jak probíhá Dtest sekaček?Mívají to tam popsáno a je to uživatelský názor 2-3 lidí s minutovým sekánín.Já Vám dám radu ze čtvrt století zkušenosti se sekáním, jsem strojní technik a mechanik se znalostí obrábění čehokoliv, převážně železných a neželezných kovů, i na CNC a opravdu jsem hech tetě nerozmluvil.Dopadlo to tak, že hned zpočátku praskla šňůra, což se nestává ani po pěti letech u stigy, Hondy a ostatního vyzkoušeného osobně, vlastně po osmi letech je původní.Pak tetce kolísal motor, začala po roce dost reznout, problém s kolečkem, vše se servisně řešilo v záruce a po záruce ji řekli že by to chtělo opravu, která se nevyplatí a zda nemá zájem o vylepšený model.Tomu říkám opravdový spotřebák, ale vzhledem k ceně si koupí za 10let tři, místo jedné kvalitní, pak už jde jen o uživatelskou přívětivost a mít nervy, že když právě chcete sekat, tak není čím, bohužel,i servis měla pomalý,3-4 týdny, ale sekačku jsme ji pokaždé půjčili, nakonec si tu naši oblíbila s koupila si ji jako novou, ale stála 15tis.,značku ani jmenovat nebude, ta nepotřebuje reklamu (a ani nucený servis 😎)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 211.9 (?), 17.8.2018 18:38

Bohužel Vás vím jak probíhal tento D- test sekaček. Netestovalo se v české republice, ale zadalo se to renomované zkušebně v Německu, aby to nemohl nikdo ovlivnovat.Podrobnosti tady vypisovat nebudu, protože vy si to pletete s I-testem, jen se divím jak se pasujete na odborníka. Kdyby s těmi sekačkami byly takové problémy jak píšete, proč by se jim dařilo v prodejích v Nemecku?  Tam jsou zákazníci jinak citlivý na kvalitu a to i kvalitu odborníku.   Přesto Hecht prodává přes 100 000 sekaček ročně Mám podobné vzdělání jen vyšší a přibližně stejné zkušenosti. Rozhodně tady nepíšu výmysly a používám např pilu Hecht už od roku 2004.  Pro info stále se vyrábí je to model Hecht 945.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 15.7 (?), 19.8.2018 10:51

Před dvěma roky tehdejší výbor našeho sdružení vlastníků koupil na sečení kolem bytového domu sekačku Hecht 553 SX. Po roce a půl je sekačka rezavá. Po jednom roce odešlo startovací zařízení a měli jsme velký problém sehnat nové. Naštěstí jeden internetový obchod měl poslední kus skladem. Já pořád budu říkat, že Hecht kvalitně vypadá jen na papíře a je to spotřebka podprůměrné kvality. Rád bych varoval i ostatní, že se vyplatí jít raději do Mountfieldu a vybrat si tam něco od ST.SpA nebo Emaku, než kupovat tohle. Navíc D-test padnul stejně jako ostatní pod obchodní tlak a rádi udělají test na zakázku - kdyby byl test udělán objektivně, za vítěze by byly značky jako Honda, Stiga nebo z dražších Sabo. To jsou ty, které si nehrají na obrovské kampaně, ale dávají zákazníkům stroje, které jim opravdu budou sloužit mnoho let za předpokladu dobře provedené údržby.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 124.13 (?), 19.8.2018 12:33
V Německu jsou zákazníci jako tady, někdo je skrblík a jiný vyžaduje kvalitu.Pro ty první je tu hecht, pro ty druhé např.honda, více by jsem to neřešil.Rozdíl je v tom, že u Hondy jeden produkt z deseti může mít závadu, u hechtu jeden z deseti může fungovat bez závady, jsou to vesměs stejné závady díky použitým materiálům, vykoupeno nízkou cenou, která je jediným důvodem koupě.Je to stejná strategie jako u Dacie-nemůžou ji udělat kvalitnější, protože by byla dražší a nebyl by ji už důvod kupovat, proto tam musí nechat slabé motory a je to segment který si najde svoje zákazníky.Každý by si měl koupit hecht, aby si poté vážil kvality u jiné značky, kterou někdo bere za samozřejmou, nebo dostupnost dílů u jiných značek do 48h.Prošel jsem si recenze uživatelů hechtu, a jsou dost protichůdné, je to dáno tím, že skuteční uživatelelé popisují vesměs stejné závady, jako měla tetka, ti “spokojení” jsou jen fikce a přání prodejců.Každý si někdy koupí vědomě nižší kvalitu ta nižší cenu, protože se mu nevyplatí na několik hodin ročně mít drahou kvalitu, ale vydávat to vědomě za to nejlepší na trhu, je úlet.Z toho vyplývá, že vyšší vzdělání neznamená vyšší vědomosti a už vůbec ne v Čechách, kde je každý Ing. nebo Mudr. z Plzně, ale jen u politiků se to proflákne 😉.Je snažší koupit více levných věcí, než jednu kvalitní, proto prodejnost bude vždy ve vyšších číslech.Pro tazatele: když koupíte např. stigu, dokáže nabídnout 5let záruky,10 let fungující výrobek, případné díly u po letech, dostupné během poloviny týdne v případě objednání.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika