Asi ohnutá kliková hrídel na motoru Briggs



host - 248.132 (?) 
3.8.2014 8:51, zobrazeno: 15514x

Dobrý den, vedeli by ste mi niekto poradiť, ako sa prejavuje ohnutý klikový hrídel na sekačce, poprípade akou činnosťou by sa mohol ohnúť? Na sekačce mám motor Briggs&Stratton Quantum 60. Včera som kosil záhradku a zrazu začal motor stŕpať a ísť nepravidelne. Aká porucha to môže byť? 

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 132.126 (?), 4.9.2014 22:40

Pokud je ohnutý klikový hřídel tak se celá sekačka chvěje a vibruje do rukou. Někdy stačí aby byl naražený a nevyvážený nůž.  Ale motor jde stále.

Netrefil jste kamen nebo nějaké železo?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
jofree - (40) - 211.183 (?), 9.9.2014 8:15

Dobre je rozebrat a narovnat kliku pomoci indikatorovych hodinek u nekoho na soustruhu, nebo v nastojarne. Ty motory jsou uplne jednoduche k rozebrani. Delal jsem to ted po 6 letech provozu. Jedina potiz dostat dolu setrvak. V mountfieldu mi pujcili na moment stahovak a bylo to. Vrcelo to s krivou hrideli uz nejaky cas. Kupodivu ty motory jsou nezmary, zadne loziska nic, ulozeni v pouzdrech primo v bloku. Je treba davat pouze pozor na cerpadlo, to je nutne usadit spravne a z lehka. AK

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 36.18 (?), 24.9.2015 21:44

Dobry den,

podobny problem - asi pred tyzdnom som zatal do pna, motor hned skapal... od vtedy mam pocit, ze kosacka mierne vibruje, ale nic nejak extra neprijemne, ze by ma to pri koseni rozculovalo... vymenil som unasac aj noz, ale vibracie stale ronvake, hlavne pri mensich otackach, ale asi kazdy motor tak trochu vibruje...  moja otazka je, ci odporucate prehliadku alebo servis aj pri miernych vibraciach ako prevenciu pred moznymi problemami v buducnosti. moze aj nepatrne ohnuta klukova hriadel sposobit problemy?

dakujem 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika