Alko 520BR nebo MTD SPK 53 HW
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 108.34 (?) 21.6.2010 18:26
Mám podobnou zkušenost.Srovnal jsem pár čerstvých krtinců a motor se mně zastavil a ne a ne naskočit.Říkal jsem si, žádný problém, je to v záruce, určitě jde o nějakou prkotinu, odvezu to raději k odborníkům.Při přejímce nic ani neprohlíželi, řekli,že to nic nebude, ale pak mě na druhý den oznámili, že jsem ohnul hřídel a nabídli opravu za tři tisíce.Co mi zbývalo?Jet 50 km a dohadovat se, že na pozemku nemám kamení?Souhlasil jsem.Po této opravě jsem se sekačkou zacházel jemněji než s vlastní ženou týden po svatbě, ale letošní vysoká mokrá tráva způsobila, že se vyhazovací otvor ucpal(vím, moje vina),sekačka se ucpala, zadrnčela a zastavila a ani po vyčištění už nechtěla naskočit.Po tristních zkušenostech se zárukou se ve mně ozval strojař a řekl jsem, do opravny nikdy.Zjistil jsem, že zapalování nemá jiskru.Sundal jsem ventilátor se startovacím mechanismem a objevil cívku bezkontaktního zapalování.Po několika pokusech jsem ji nastavil co nejblíže rotoru a objevila se jiskra.Při té příležitosti jsem zjistil, že motor nebyl nikdy rozdělávaný.Po složení na první pokus mašina naskočilaa od té doby ji už, jenom kromě té nešťastné váhy, chválím.Sekám tak 30 arů svažitého pozemku a jede jak oheň.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 108.34 (?), 21.6.2010 18:29
Doplnění předešlého : mám sekačku MTD SPK 53 HW + motor Kawasaki
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 198.69 (?), 22.6.2010 19:21
Dobrý den,
chodím kolem této sekačky už od loňského podzimu a moc mě na ni láka hlavně ten silný a značkový motor.Teď dokonce i o 2000,- menší cena(10900,-).Naopak se mi vůbec nelíbí ty "gumové šasy".Ta malinkatá, plastová převodovečka taky nevypadá moc odolně.K te bych potřeboval asi nejvíc informací.Není moc křehká a subtilní..??Budu rád za každou seriózní informaci.Díky.Petr S.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 170.101 (?), 25.6.2010 16:57
Dobrý den. Sama jsem se rozhodla po asi dvoutýdenním studiu na netu a po návštěvě asi 10 prodejen pro Al ko 520 premium speed za 14 tis i s náhradním nožem, kanystrem, olejem na sezonu a sadou na výměnu oleje navíc zdarma, s dopravou domů,, předvedením a trochou benzinu. Zvažovala jsem i bytelnější Al ko 5200 BRV za 18 tis, ta je ještě o trochu silnější, trošku těžší a nakonec jsem stejně neměla hned dost peněz pohromadě, zato trávy nad hlavu... Sekala jsem již několikrát -4 dny po kouskách- zahradu zhruba 1700m, místy velmi zarostlou, víc než půlmetrová tráva i s prorostlou ležící první sečí, mraveniště a krtinu jsem projela bez problémů - samozřejmě pomalu a s nastavenou velkou výškou. S bočním výhozem jede výborně, nezahlcuje se, nedusí - jen zcela výjimečně jsem zastavila. Posekala i tvrdé velké lopuchy, startuje na první zatáhnutí a má 39 kg, což docela jde. Samozřejmě extrémní porost byl jen nyní, po mnoha letošních poruchách staré sekačky... Prodejce, který dělá i servis mě ujistil, že krtina sekačku nezničí, maximálně stupím nůž, jak jsem psala - nevyhledávám ten bordel úmyslně, ale bohužel jsem letos moc zarostla... Zahradu jsem posekala, trvalo to, ale v normálních podínkách to bude o něčem jiném. Jsem velmi spokojená. Zvažovala jsem i MTD, Partnera, Husqvarnu, Stigu a Hecht, dost modelů se silným motorem 6 HP.. Některá nemá variátor, MTD je dost těžká a nic moc servis. U partnera ta plastová loukoťová kolečka - nic moc, díly drahé, servisuje Husqva - ale k modelu P 53 s motorem 875BaS se moc kladně nehlásila, a nejen ona. Nechtěla jsem riskovat, že koupím sice maxivýkonný motor, ale zbytek na prd, proto jsem se rozhodla nakonec pro alko- cena rozumná, model prověřený, servis výborný a 6 let záruka..., Navíc jsem chtěla koupit sekačku připravenou k použití a nedaleko domova, kvůli servisu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 203.152 (?), 29.6.2010 5:53
Dobrý den, kde jste sekačku kupovala. Ptám se kvůli délce záruky, případně podmínky její délky. ALKO má standardně 3 roky. Díky za info.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 170.101 (?), 1.7.2010 13:37
Dobrý den. Koupila jsem ji u Poděbrad. Samozřejmě je 6 letá záruka podmíněna tím, že jí každoročně dovezu na servisní prohlídku, kde bude záruka následně o další rok prodloužena. Mám to tam asi 10 km, takže pro mě není problém tam kdykoliv zajet a aspoň budu mít klid a jistotu, že na jaře zatáhnu a budu sekat. Myslím, že za těchto podmínek sekačky Al ko nabízejí i jiní prodejci- jen nejsou tak trpěliví, aby vše neznalé vysvětlily, nebo jsem měla moc náročné dotazy.
Teď už sekám normální porost, na malou výšku, nejvyšší rychlost a je to paráda. Uvidíme, jak budu spokojená po první a další sezoně, či nedejbože po nějaké poruše v záruce? Věřím, že vše bude OK, tak jako zatím sekačka. Jediný maličký nedostaek vidím v plnění koše (myslím suchou a krátkou trávu) dovrchovata ho nenacpe, ale to žádná sekačka. Takže to řeším tak, že když jsem dál od kompostu, či káry, chcípnu motor a ručně to v tom koši urovnám a nacpu, pak se tam ještě něco vejde. A když jsem dál od "obytného" trávníčku, tak občas kousek dosekám i s plným košem, na malou rychlost, sekačka to "jakobyrozmulčuje".
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 192.100 (?), 6.7.2010 19:19
Dobrý den, mám cca 3 měsíce AlKo Premium BRV 520 - seká a sbírá skvěle, ale mulčování je hotová katastrofa - za sekačkou zůstává pás nepodrcené trávy, ikdyž se seká na maximální výšku (zkrácení trávy o cca 2-4 cm) - je v podstatě pro mulčování nepoužitelná. Mám ještě starou sekačku Elektrolux 1.edition a ta za sebou téměř nezanechá stopu, ikdyž se seká podstatně vyšší tráva - takže musím stále používat tuto. Reklamace nebyla uznána - prý nevím co je mulčování, sekačka je v pořádku. Vzhledem k tomu, že mám cca 1800m2 travnaté plochy, nepřichází sběr v úvahu. Máte u této sekačky s mulčováním nějaké zkušenosti? Jakou používáte rychlost?
VS
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.38 (?), 17.7.2011 21:50
Dobrý den, nedá mi než se také vyjádřit ke kvalitě sekačky MTD, po velkém vychvalování prodejcem jsem ji koupil.Po prvním sečení, kdy jenom mulčuji jsem byl spokojen. Po dvou týdnech jsem však ke svému překvapení zjistil že spodní nátěr těla sekačky se loupe ve velkých kusech.Starám se o ni, apo tak krátkém užívání cca 3x, byla jinak jak nová, jsem ji jel k prodejci reklamovat. Bylo od nich hezké že se mi omluvili, a zdělili že nějaký rumun neodmastil plechy na celou sérii sekaček a toto že je toho projevem.Rozešli jsme se s tím že mi namontují nové šasi. Situace se opět opakovala se stejnou závadou, prodejce už to raději předal svému dodavatelovi, a v pátek to bude 30dní, nikdo se neozval, jsem tedy zvědav jak se k tomu postavili. Jsem jejím majitelem 1 rok, ale sekala jen 6x..Motor má profi séries, ale nic moc, pokud dostanu peníze beru okamžitě AL-KO, to mám staré ještě bez pojezdu, ale je to dříč i na 50cm vysokou trávu si troufne, volba je tedy jasná, přesto mě mrzí že MTD jinak vypadá, a jinak se chová, Bohužel.,
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 50.15 (?), 3.8.2012 19:18
Tuto sekačku mám již třetí sezonu, moc nenasekala... Tak 4x do roka ve svažitém terénu, velké bronzové kolo v převodovce nevydrželo. Toto kolo se nedá koupit, musí se koupit celá převodovka, která stojí 3600 Kč. Motor je vcelku dobrý, koupil jsem ho kvůli svažitému terénu, protože má tlakové mazání. I když je tráva suchá a krátká tak se ucpává výhoz, už bych si tuto sekačku nekoupil, když už tak sekací traktor v německu. V německu i když jsou výrobky stejné jsou daleko kvalitnější. S pozdravem Onřej
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 181.211 (?), 12.7.2011 2:29
Kúpil som si kosačku MTD SPK 53HW a tu sú moje skúsenosti, nakoľko som kosil rok aj s kosačkou AL-KO 520BR.
Najzávažnejšie konštrukčné nedostatky kosačky MTD SPK 53HW:
- vpredu na podvozku je poloblúková ochranná lišta ktorá chráni nôž, a táto sa po nábehu kosačky na mravenisko zdeformuje a poškodzuje nôž, ktorý sa o túto ochrannú lištu začne opierať. Hrozí, že si vážne poškodím – skrivím nôž pokiaľ včas nezaregistrujem zdeformovanú ochrannú lištu – kosačka začne vydávať divné zvuky. Ochranná lišta sa musí zdemontovať, povyrovnávať do pôvodného stavu, namontovať nazad a môžem kosiť ďalej. Prejdem s kosačkou opäť po niekoľkých mraveniskách alebo nerovnostiach a lišta je skrivená znova. Toto považujem za diletantské amatérske konštrukčné riešenie.
- zadné poháňané kolesá majú tak mizerný plytký dezén, že po pár metroch sa dezén zapchá hlinou a trávou a kolesá začnú preklzovať, pretože kosačka s plným 80l zásobníkom na trávu je sama o sebe dosť ťažká. Toto takisto považujem za amatérske konštrukčné riešenie.
- dezén na všetkých štyroch kolesách je tak mizerný, že v šikmejšom svahu kosačka nedrží stopu
- za ďalšie: i po správnom zmontovaní rukoväte podľa návodu a pevnom dotiahnutí všetkých matíc, je rukoväť tak labilná, že som neveril vlastným očiam, že niekto dokáže takéto niečo vyrobiť, celá sa kýve, neuveriteľná nekvalita
- kosačka nemá doriešené vyfukovanie trávy dozadu za seba, dlhšia tráva upcháva vyfukovací otvor
- o mulčovaní nemôže byť ani reč, jednoducho nemulčuje, trávu poseká a chumáče trávy vyfúkne.
- veľký problém je, že bočný vyfukovací otvor sa pri dlhšej tráve neustále upcháva, pritom som nekosil mokrú trávu
- pokiaľ sa výška trávy blíži k cca 9cm, tak má kosačka veľké problémy takúto trávu pokosiť. Do koša sa takto vysoká tráva ani zberať nedá, pretože neustále upcháva vyfukovací otvor do koša
- bočný vyfukovací otvor je tak zle konštrukčne vyriešený, že trávu blížiacu sa k výške cca 9cm pokosím len s veľkými problémami, pretože neustále upcháva vyfukovací otvor, ktorý po pár metroch je upchatý a motor sa zastaví
- pokiaľ chcem nôž na kosačke vyčistiť od upchatej a nalepenej hliny a trávy a kosačku nakloním na bok, tak motor má obrovské problémy s naštartovaním aj keď mu naťahám benzín, navyše pokiaľ je kosačka naklonená nabok, cez nalievacie hrdlo nádržky vyteká benzín. Kosačka by sa mala nakláňať len na rukoväť, len si neviem predstaviť ako mi bude na tej rukoväti stáť?
- kosačka nedokáže pokosiť trávu tesne napríklad popri múriku, pretože bočný profil noža je v jednej rovine so stopou kolies, u kosačky AL-KO je nôž o niečo málo širší ako stopa kolies, kosenie pri múre bezproblémové
- kosačka nie je vhodná pre ženy, pretože je príliš ťažká a motor má vyššiu kompresiu a žena motor naštartuje len veľmi ťažko
Minulý rok som kosil s kosačkou AL-KO 520 BR Premium a zaujímavé je, že kosačka AL-KO 520 BR Premium nemá!!! ANI JEDEN!!! z tých nedostatkov ktoré som vytýkal kosačke MTD SPK 53HW
Kosačka MTD SPK 53HW ma sklamala hlavne svojimi detskými konštrukčnými chybami na úrovni čínskej kvality. Musím uznať, že nemecká kosačka AL-KO podobných parametrov, ktorú sme mali predtým, takéto konštrukčné nedostatky vôbec nemala.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|