Aku nůžky živý plot Florabest



Stránky: 1,  2   
host - 21.11 (?) 
10.6.2015 12:51, zobrazeno: 23225x

Dobrý den,

od zítřka začínají prodávat v Lidlu aku nůžky Florabest na živý plot za 1.690,- Kč. Má s nimi někdo zkušenost? Z letáku není patrno, jak jsou těžké nebo jak dlouho vydrží na jedno nabití. Popř. co byste doporucili? Motorové se mi zatím zdají zbytečné, máme kousek plotu z tújí a ca 50 m z mladých habrů. Doposud jsem stříhal ručně starými nůžkami, tak jestli někdo poradí, zda koupit elektrické s kabelem nebo raději aku? Vím, že to bude z Lidlu made in China, ale je na ně záruka 3 roky... Předem všem děkuji za radu a podělení se o své zkušenosti s nářadím na údržbu živých plotů.

Aku nůžky Florabest
Aku nůžky Florabest
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 90.30 (?), 21.7.2016 21:47

Záruka na nůžky je tři roky, ale na akumulátor pouze jeden rok.Na toto vás při koupi nikdo neupozorní, a ani se to nijak nedozvíte. A nový prý stojí 1.240 Kč. Už bych si je příště nekoupil

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 25.2 (?), 22.7.2016 17:08

Nemám sice s nimi zkušenost, ale s jinými aku ano. Je otázkoujak dlouho s nimi chcete pracovat. Výdrž baterie je diskutabilní, a práci jež většinou můžete zvládnout za půlden, musíte rozložit do více dnů. Nabíjení akumulátoru není otázkou minut ale hodin. Dost to zdržuje. Ale ten kdo má malou zahrádku s minimálním porostem, tak mu toto jistě postačí. Je pravdou, že jsem z tohoto důvodu koupil v osvědčeném obchodě se zahradní technikou dva různé nástroje s identickým akumulátorem takže jsem pro obě činnosti získal dva zdroje a udělám dvakrát tolik práce než oba akumulátory nabíjím. Také se domnívám, že na aku nástroje zatím čas nenastal, krátká výdrž činnosti, snad v budoucnu se podaří vyřešit a bude větší spokojenost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 15.208 (?), 22.7.2016 18:47
Vpodstatě za stejné peníze koupíte elektrické od Stigy, ty mám přes 10let a stále makají, tam jde o kvalitu excentru, takže markeťákům se vyhněte, mají to z bláta a díl se rovná polovině ceny nových.Aku mají omezenou dobu použití, jak pracovně v řádech minut, tak životnostně v případě baterie.Kvalitní aku má stihl, kde jen aku převyšuje násobně cenu Vaší volby.U značkových aku jsou zato máte násobně vyšší kapacity baterie a rychlonabíječku, což snižuje čas dobíjeni i desetinásobně.Mám i benzíňáka-výhody: nezávislost na kabelu či nabití, vyšši produktivita, neomezené použití ;nevýhody-vyšší váha, hluk.Zatím to dnes vidím tak, že motorové na větší ploty, elektrické do začátku i nastálo nejlepší volba, aku jen na kosmetické úpravy, protože další baterie nekoupíte a vracet se každý den k té samé práci taky nebaví, navíc nejsou tak výkonné a nepočítejte se životností neznačkové baterie na víc jak 3-5let.Jinak aku fandím, ale je to jako když začali aku-vrtačky, zezačátku jedna baterie NiCd, malá kapacita, paměťový efekt, nabíjení 6-8h.Dnes trochu kvalitnější-dvě baterie v základu min. Metalky nebo lépe Lionky bez paměťového efektu, kapacita násobně větší, neztrácí výkon s postupným pracovním vybíjením, nabití za 15-20min.,takže se nečeká na dobití.Takže, vezmu-li cenu baterie, jak na tom bude s kvalitou zbytek?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 203.6 (?), 23.7.2016 15:17

Dovolím si tak trochu nesúhlasiť z mojim predrečníkom.

Za prvé - neznačkové batérie sú prkticky nepoužiteľné po roku až dvoch.

Za druhé - batérie metal-hydrid sa ukázali ako slepá ulička, prakticky nie su na trhu.Ostali len ni-cd alebo li-ion a vyššie ako li-poly atď, atď

Za tretie - osobne som skúšal plotostihy Makita/Dolmar a Stihl.U stihla tak profi triedu ako aj tzv.C triedu.U Makity 36v. A pán by bol asi prekvapený ako tie stroje fungujú a čo všetko sa s nimi dá robiť na jeden krát.

A za štvrté - Pravda je že značkové batérie vydržia násobky hobby bateriek nie sú však na vždy. Pri dobrej starostlivosti sa spokojne môžu dožit 5-6rokov

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 106.12 (?), 23.7.2016 18:02

Accu florabest mam a som nadseny. Je pravda, ze mam malu zahradu a preto mi bohate stacia. Asi 40 m plot kruspan a 10 m zlaty dazd. Pouzivam aj na popinavy brectan a vinic, male kriky a pripadne na vrbu. Stroj je lahky na rozdiel od niektorych vykonnych elektrickych, ktore som si pozical od suseda. Pre mna by to nebolo, mozno na plot s hrubym drevom by elektricke boli lepsie. Pre jemne drevo florabest staci... Nehovorim o vyhode accu. Pri tejto prace je doslova nebezpecne pracovat so snurou s 220 V. Co sa tyka bateriek, neviem. Mam druhy rok ale pouzivam len niekolkokrat za rok. Nejake zmeny som nepozoroval. Niekedy musim dobit pocas praci, kedze zostanu nevybite z predchadzajucej roboty aj tyzdne ci mesiace starej a nanovo ich znovu nenabijam. Ked sa to stane, nemam problem prerusit robotu, na zahrade sa nenudim. Keby som ich nabil pred pracou nanovo, urcite vydrzia v pohode. Zhrniem to tak. Pre jemne drevo a mensiu zahradku je to uplne super naradie. Vykonne tazke naradie moze byt fajn pre tazsiu pracu. To ze su lahke a netreba davat pozor na snuru velmi zlahcuje robotu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 18.72 (?), 24.7.2016 23:42
Koukám do katalogu nářadí, kde je aku program nejrozšířenější a NiMh nejsou na ústupu, jen představují levnější variantu vůči Li-on baterijím.NiMh mají zpravidla min. dvojnásobnou kapacitu vůči NiCd, netrpí paměťovým efektem a neobsahují škodlivé cadmium.Používají je např. zn. bosch, makita,dewalt, black&decker.Co se týká výkonu a životnosti jsou tam propastné rozdíly mezi značkovýma bateriema a odpadním šuntem, který se tváří jak baterie, potom a natom záleží jaký úhel pohledu si uživatel vytvoří.Dalši ukazatel je využitý čas s nářadím, u bateriového to platí trojnásob, proto u akunářadí je víc než dobré mít širší uživatelnost baterie, jako u akušek jde použít baterii na vícero nářadí i třeba na svítilnu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 106.12 (?), 25.7.2016 10:54

novsie stroje su uz vacsinou s Li-on bateriami. Moc neverim tym prihodam o "znackovych" bateriach. Je to individualne. Skor sa prejavuje novost vyrobku. Baterie sa neskutocne rychle vyvyjaju a najnovsie typy su aj vyrobne lacne a dostupne a s vychytanymi problemami. Nemam problem dnes kupit vyrobky typu florabest aby som uveril ze baterky splnia svoj ucel. Horsie by to bolo s technickymi narocnejsimi vyrobkami ako accu retazove pily a kosacky, kde ide o vysoku kapacitu a velky vydaj energie. Co mna u dvoch vyrobkoch florabest prekvapilo, ze baterky boli plne nabite. Zistil som ked som chcel prvy raz plotostrih nabit a kontrolka mi dala vediet, ze netreba. Prijemne prekvapenie - boli pripravene na pracu. Tak isto aj accu pilka na konare. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 0.70 (?), 7.5.2018 12:07

Dobrý den

Opravdu velký pozor na na výrobky Florabest AKU baterie na sekačce mě vydržela necelé dva roky a to jsem stím fakt jen dosekával okraje trávníku a o akumulátor se staral aby byl stále nabitý a jeho kapacita nespadla.I tak se akumulátor při sečení pokazil a v Lidlu neuznali reklamaci i když je na výrobek 3 roky záruka a nikde ani v manuálu jsem nenašel nic o tom že na akumulátor je pouze 1 rok.Rozumím tomu když se po nějaké době sníží kapacita akumulátoru a ten se musí častěji dobíjet ale mě vypnul plně nabitý po 5 minutách sečení a už nenaskočil. 1490kč na necelé dva roky občasné práce je hodně.Tak že pozor na AKU nářádí z Lidlu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 57.94 (?), 6.8.2017 18:33

Po dvou sezonách stříhání tak 12 provozních hodin v nich zarachotilo a vysypaly se zuby na hnacím ozubeném kaleném kolečku, nůžky zcela nefunkční, náhradní díl nikde není k sehnání a výrobce jej nedodává. Akumulátor vydrží cca 2 hodiny práce, s tím byla spokojenost, ale materiál z kopřiv plot.

hlavní převodové kolečko kalené z převodovky.
hlavní převodové kolečko kalené z převodovky.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika