Aku kosačku - prosím doporučte

host - 3.83 (?)
3.4.2009 20:33

Teda ne že bych se do Vás chtěl jakkoliv navážet, ale dovolím si zareagovat.

Naprosto nechápu, co dělal Váš soused na 700m2 celý víkend i s přestávkami.Nechci tady jakkoliv machrovat a vše co napíši je z vlastní zkušenosti.Pokud tato vlákna čtou naprostí laici, kteří by ale s takovouto činností chtěli začít, zbytečně se vylekají.

Pokud si kupuji křoviňák, nechám si ho v prodejně nasadit na kšandy (na obě ramena pokud možno s bederním pásem) a musí mi perfektně sednout.Vyzkouším pohyb, jako s ruční kosou. Pokud má stroj dobrou ergonomii a vhodně silný motor!!!, představte si posečení 700m2 trávy vhodným!!! a správně naostřeným!!! nožem asi jako ujít velmi pomalým krokem 7x 100m. A to se držím šíře záběru 1m(ve skutečnosti může a nemusí být větší).Vyzkoušejte osobně. Nebavím se zde o struně, tu snad nikdo rozumně uvažující na hustou trávu ve velké ploše nemůže použít.

Ty věčné nářky na ruční vřetenové sekačky už nechápu.Pokud je seřízena tak, že správně seče (to neumí každý),není odpor nožů u kvalitních výrobců nijak dramatický.Sám vlastním Husqvarnu 46 a můj sedmiletý syn s ni bez problému včera posekl cca 250m2 během 20minut(a to si u toho dost vyhraje) . Upozorňuji, že nepěstuji žádný anglický trávník, ale chodil s ní po velmi zvlněné, kamení zbavené, běžné vesnické zahradě.Nesmíte prostě nechat trávu moc přerůst.Proč se starat u vřetenové sekačky ještě o akumulátor, fakt nevím. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 110.23 (?), 3.4.2009 7:39, zobrazeno: 12846x

Mame na jeseň založený trávnik. Spolu do 500 m2. Prosím doporučte nám aký typ kosačky mame kupiť, samozrejme v takej rozumnej cene. Niekto tu odporúčal aj ručnú, ale neviem. Ďakujem. 

host - 64.186 (?), 3.4.2009 17:22

Zeptal bych se, pro jaký účel jste zakládal trávník. Z estetických důvodů? Jak často trávník budete "využívat"? Chcete ho udržovat posečený, anebo chcete posekat příležitostně před tím než na něj půjdete, aby nebyl zválený? V podstatě vám bude stačit jakákoliv levná sekačka. Pokud chcete mít pří sekání klid, doporučuji vám na vaši plochu nejmenší motorovou sekačku s pojezdem osvědčeného japonského výrobce honda. Pokud máte v okolí prodejce a servis, máte štěstí. Jednou za rok ji necháte zkontrolovat, naostřit a a vyvážit nůž., vyměnit olej, vejdete se do dvou stovek. Jinak, sekat se dá se všemi sekačkami na trhu i s těmi podomácku vyrobenými. Píšete o ruční sekačce, to byste si dal. Patrně máte na mysli vřetenovou. Připoměl jste mi souseda, který šel sekat křoviňákem 700m2. Byl překvapený, že to dělal celý víkend (s přestávkami). Vřetenová motorová sekačka se dá koupit od výrobce z GB, výhodou je, že k ní máte válec na vyčesávání stařiny a namísto koleček jsou tam válce, takže neděláte rýhy v moké půdě. Udržovat trávník není sranda, ale stojí to za to. Sekačku si kupte jakou chcete. Pokud byste chtěl poradit a udělat si radost, jděte do té hondy 41cm s pojezdem. Bude to mít výhodu, že to s ní zvládnou i děti i manželka. S čím jste sekal na podzim?

host - 3.83 (?), 3.4.2009 20:33

Teda ne že bych se do Vás chtěl jakkoliv navážet, ale dovolím si zareagovat.

Naprosto nechápu, co dělal Váš soused na 700m2 celý víkend i s přestávkami.Nechci tady jakkoliv machrovat a vše co napíši je z vlastní zkušenosti.Pokud tato vlákna čtou naprostí laici, kteří by ale s takovouto činností chtěli začít, zbytečně se vylekají.

Pokud si kupuji křoviňák, nechám si ho v prodejně nasadit na kšandy (na obě ramena pokud možno s bederním pásem) a musí mi perfektně sednout.Vyzkouším pohyb, jako s ruční kosou. Pokud má stroj dobrou ergonomii a vhodně silný motor!!!, představte si posečení 700m2 trávy vhodným!!! a správně naostřeným!!! nožem asi jako ujít velmi pomalým krokem 7x 100m. A to se držím šíře záběru 1m(ve skutečnosti může a nemusí být větší).Vyzkoušejte osobně. Nebavím se zde o struně, tu snad nikdo rozumně uvažující na hustou trávu ve velké ploše nemůže použít.

Ty věčné nářky na ruční vřetenové sekačky už nechápu.Pokud je seřízena tak, že správně seče (to neumí každý),není odpor nožů u kvalitních výrobců nijak dramatický.Sám vlastním Husqvarnu 46 a můj sedmiletý syn s ni bez problému včera posekl cca 250m2 během 20minut(a to si u toho dost vyhraje) . Upozorňuji, že nepěstuji žádný anglický trávník, ale chodil s ní po velmi zvlněné, kamení zbavené, běžné vesnické zahradě.Nesmíte prostě nechat trávu moc přerůst.Proč se starat u vřetenové sekačky ještě o akumulátor, fakt nevím. 

host - 59.6 (?), 31.5.2009 11:36

Dobrý den, na úvod předesílám, že jsem (co se týče zahrady) absolutní "lama". O zahradu se u nás starala moje skorosnacha, která na rozdíl ode mne pochází z domečku a ne z paneláku. Děti se stěhují a mně nezbývá, než se do zahrady pustit.

Zůstala mi tu benzínová sekačka Hecht 546 SH, ale moc si zatím nerozumíme (spalovací motory taky nejsou moje krevní skupina - navíc to smrdí a hlučí).

Tak mě napadlo, Hechtu prodat a pořídít mechanickou vřetenovku (z toho, co jsem tu vyčetla asi nejlíp Husqvarnu Novo Cut 64). Je to úplně hloupý nápad?

Zahrada má 500 m2, ale něco vezmou stromy, keře a tak k sekání odhaduju 3-400m2. Trávník kolem anglie ani neletěl, cca 1/3 porostu zatím tvoří jetelíčky, sedmikrásky, ale i pampelišky a jitrocel (ty zkusím časem nějak umenšit.

Uvažovala jsem o pronájmu na jedno sečení v půjčovně na zkoušku, ale zatím mám pocit, že mechanické vřetenovky nikdo nepůjčuje.

Prosím o radu, než udělám chybu.

host - 94.76 (?), 31.5.2009 11:55
Nevím zda to je rozumné. Shrneme li fakta, tak jste z paneláku co znamená že zase tak fyzickou práci nemilujete a přesto si chcete koupit stroj kde se nadřete, hlavně časem až se otupí nože. Sekačku kterou byste vozil jak kočárek a máte ji už doma, neumíte mimo jiné obsluhovat. Návrh: co kdybyste šel za skorosnachou a požádal ji aby vám to pořádně vysvětlila? :o)))- Tedy pokud nejste ješitný. Prosím neberte to nějak osobně!
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz