Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

digitalni merak je pro tohle lepsi. A pokud mozno s "krokodyly", aby se nemusely drzet hroty .

Misto mereni odporu je vhodnejsi merit indukcnost, ale to bezny merak nezvlada.

Jako pomoc pro meraky, ktere neumi merit tak male odpory by mohl byt zdroj proudu a mereni napeti (ubytek na odporu) na civce. Kazdopadne bych se bal prekrocit proud cca 0,5A coz odpovida priblizne zarovce 5W a napeti 12V. Merene napeti potom bude v radech stovek mV a to uz zmeri "vsechno". 

Pro elektrozacatecniky popis naznaceneho mereni:

Jednoducha metoda: merime ohmetrem na nejmensim rozsahu (nejcasteji 200ohm), merak ukazuje neco kolem 0 az 3 ohm (bez pohybu motoru). Hledame zvyseni hodnoty odporu o cca 1ohm v okoli horni uvrati.

Slozitejsi ale jistejsi: Spoji se postupne jeden pol baterky 12V a vyvod zarovky, druhy vyvod zarovky 5W a dratek "zhasinani" motoru, posledni spoj vede mezi plastem motoru a druhym polem baterky (to cele je ten zdroj proudu). Meri se mezi "zhasinacim" dratkem a plastem motoru voltmetrem na rozsahu cca 2V. Zarovka sviti celou dobu mereni. Vetsi napeti znamena rozepnuto. Hledame tedy prudke zvyseni napeti v blizkosti horni uvrati.

Mechanicky se predstih (rozepnuti) da nastavit take podle tenkeho papirku (stara skola) treba cigaretoveho. Vlastne se vklada do kontaktu misto listove merky. Je to trochu nepresne, ale take se da.

Kazdopadne predstih je tohoto motoru zjevne +- autobus snesitelny. Mensi predstih umozni snazsi startovani a mensi pravdepodobnost "trhnuti proti snure". Zase ma motor malinko mensi vykon.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika