Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Na predstih jsem se tu take ptal, odpoved tu je max 14 dni stara. Hodnoty pro rozepnuti kontaktu: 0,3 odtrh a 3mm pred horni uvrati. Ja to nastavoval pri sundanem krycim plechu a nadrzi. Magneto musi byt jiz nasazene a zajistene. Vsechny ukony lze provest skrz otvory v rotoru magneta. Mam kontaktni zapalovani.

Nejdrive jsem nastavil odtrh (maximalni mezeru mezi kontakty) - povoli se sroubek u kontaktu a ten se natoci tak, aby maximalni mezera mezi kontakty byla tech 0,3mm (listova merka)

Ohmetrem jsem se pripojil mezi kostru (teleso motoru) a drat pro zhasinani motoru. Tedy paralelne ke spinaci. Civka ma odpor jenom asi 1ohm, ale i tak je sepnuti/rozepnuti na meraku videt (rozdil sepnuto a rozepnuto je prave ten odpor civky). Hloubkomerem posuvky zasunutym misto svicky jsem si zjistil, kde je "3mm pred horni uvrati" a tuto polohu jsem si fixou orysoval mezi rotor magneta a plast motoru. Potom jsem pomalym otacenim rotoru magneta (lze otacet na obe strany), sledovanim ohmetru (rozepnuti kontaktu) a korekci natocenim zakladny zapalovani nastavil okamzik rozepnuti presne na prekryti fixou naznacenych rysek. Pri rychlejsim otaceni rotorem se do ohmetru indukuje napeti, ktere mereni zkresluje. Je proto potreba otacet pomalu a ve finale merit bez pohybu.

Hodne stesti

Petr Koder

PS: Presto, ze nastaveni vypada slozite, netrvalo napoprve ani 5 minut. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika