Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den jen bych rád zmínil mé zkušenosti s reklamací skeletu sekačky. Plastový skelet se mi zdál nezničitelný a věčný co se týče životnosti, naštěstí Honda již od těchto skeletů upouští. A ze záručních podmínek plyne, že jakékoliv poškození nespadá do záruky.

Odpověď z HONDY:

Dobrý den,
pokud se jedná o Vámi popisovaný problém – proražený skelet u sekačky HRX 476 C SXE – záruční knížka zmiňuje následující větu:
U travních sekaček řady HRX poskytuje firma HONDA „Doživotní záruku“ na odolnost skeletu sekačky proti průrazu a ztrátu elastických vlastností materiálu skeletu při běžném použití.

Zároveň obsahuje následující část:
• Pokud při pojezdu sekačky míjíte překážku, dbejte, aby nedošlo k najetí na překážku či zasažení překážky rotujícím nožem. Nikdy nepřejíždějte sekačkou cizí předměty.
• V případě sečení trávy v neznámém terénu, s terénem se řádně seznamte a odstraňte všechny předměty ležící na zemi, které mohou být sekačkou zasaženy a vymrštěny. Při sekání stůjte vždy na straně ovládací rukojeti sekačky.

Z těchto vět vyplývá následující:
1) záruka se v tomto případě vztahuje pouze na poškození způsobená běžným použitím. V okamžiku, který jste popsal, tzn. kdy došlo k proražení skeletu v délce 10 cm, muselo dojít k průrazu skeletu velkým kamenem, čímž jste porušil část návodu k použití zmiňující způsob práce – sekání trávy. Vždy musí být sekán prostor který znáte, tzn. že sekačka není určena k sekání „neznámého“ prostoru o kterém nemáte přehled jaké překážky se v něm nachází.
2) Vzhledem k tomu, že jsem sekačku neviděl, nedokážu se 100% kompetentně vyjádřit v tomto okamžiku, nicméně se domnívám, že vyjádření servisního technika, který stav stroje posuzoval, je adekvátní stavu stroje.

Budete-li mít jakékoliv dotazy, prosím kontaktujte mne.

S pozdravem
Filip Kolář
Technická podpora
Technical Support Operations
Honda Power Equipment

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika