Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Aku strunovka je neodporúčaná všeobecne. Mám a nepoužívam kvôli slabému výkonu. Aj benzínový Hecht je lepšia voľba ako aku...

Prečo to tvrdím, kúpil som set, kde som za tisícku dostal aj krovinorez. Píla výborná, vŕtačka dobrá, nožnice na živý plot priemerné, krovinorez ako tak uchádzajúci. Za tisícovku som v cene získal rýchlonabíjačku a 4 ks 36V batérií MAKITA. Takže po štyroch rokoch praxe, predtým tiež aku píla, ale neznačková odporúčam od Makity vyššie (drahšie). Makita je pre lacných profi, skutoční profi majú značky drahšie, t.j. diletanti potrebujú aspoň poloprofi náradie a zabezbepčený servis v okolí. Práve servis robí značku, inak je to lotéria a boj o uznanie záruky. Na pozáručné opravy u Florabestu, Greenworks, Hechtu (akcie z obchoďákov) rovno zabudnite. Baterky vydržia, ale plasty sa zlomia a náhradu nezoženiete. U skutočnej značky vás servisy podržia,  náhradný diel existuje aj po 5 rokoch a batéria vydrží pri 50 %-nej strate kapacity aj tisíc nabíjacích cyklov. U mojej neznačky odišli práve batérie. Boli NiCd.

Na občasné použitie rozhoduje cena. Na prácu kvalita a servis. Kosiť na baterky sa síce dá, ale len kúsok rovného trávnika. Ak vám hrozí väčšia plocha, voľba je Stihl alebo štvortakt.

Inak MAKITA nahradila v píle 36V baterky dvojicou 18V. Kapacita vzrástla viac než dvojnásobne. Vzrástla ale aj hmotnosť. To je pokrok! Nie je jedno či vám baterka vydrží 15 minút alebo hodinu. Predsa len mobily sú k niečomu. Bez nich by baterky lepšie neboli. Do auta treba tých bateriek tak 500 kg, inak to má síce rýchlosť, ale nemá dojazd. Rýchlosť a výdrž sa nemajú radi. Voľba záhradkára je 1. hmotnosť, 2. výdrž, 3. rýchlosť a 4. spoľahlivosť. Pre profi je to skoro opačne.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika