Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravim vsechny zahradkare a prosim o radu.

Uvazuji o koupi tohoto setu a chtel jsem se zeptat na par veci, pred tim, nez se finalne rozhodnu.

Jedna se mi o nepravidelne seceni polochy cca. 7000 m2. Chtel bych ji sekat 2-3 za rok (nektere vybrane useky pak casteji, 1x za mesic), takze trava bude pomerne vzrostla. Momentalne nebyl pozemek asi 2 roky vubec sekan, takze je tam i stara polehla trava a do ni roste kazdy rok nova.

Vlastnim nyni sekacku Honda HRD 536 C HXE, s motorem GCV 160. Chapu, ze to neni sekacka na tak velke plochy (ja s ni take sekam pouze zahradu u chalupy), nicmene tuto prerostlou travu sem s ni nebyl schopen posekat ani male plose. Sekacka se zahlcovala, bylo nutne sekat pouze mensi casti sekaciho zaberu a velmi pomalym pojezdem, Nakonec jsem se bal, aby to neodnesla, takze sem to radeji nechal byt.
Vzhledem k tomu, ze narust objemu motoru bude oproti teto sekacce ze 160 na 190, nejsem si uplne jist, zda-li ten vykon bude doopravdy dostatecny. Chapu, ze je to pomerne slozity dotaz, ale muzete mi prosim poradit, zda-li napr. pri zapojeni toho mulcovace bude sekacka schopna travu doopravdy efektivne zmulcovat. Bubnovou sekacku beru jako zalozni variantu, pokud by se mulcovac napr. zahlcoval nebo nebyl schopne travu dostatecne efektivne rozsekat. Primarne bych chtel vice pouzivat mulcovac.

A druhy dotaz je k typu motoru. Mam velmi dobrou zkusenost s touto Hondou, kterou mam jiz pres deset let bez problemu, nicmene jsem slysel chvalu i na motory Briggs, hlavne jejich toleranci k palivum s bioslozkami. Muzete mi prosim rict Vas nazor, pripadne Vase zkusenosti s vydrzi motoru a k jejich silnym a slabym strankam.
Pozemek ktery budu sekat je mirne svazity. S jednim usekem kratkym usekem, kde muze presahnout 15-20 procent (je mozne nesekat).

Dekuji predem za Vas nazor a rady.

Lubos

prikladam obrazek pozemku, ohranicen cervenou barvou (to napravo je spasano kravama, takze tam problem neni:-)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika