Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Já bych se zase vykašlal na Vari a šel do něčeho lepšího, co bude sloužit o dalších pár let víc a bude to jen o pár tisícovek dražší... To však není tazatelův požadavek.

V dané cenové relaci jsem přesvědčen o výhodnosti Hechta 5484 SX. Asi ho budu "propagovat" tak dlouho, dokud se mi na něm něco nepokazí, ale pak zase nemám problém se s tím pochlubit.

Chci však jen reagovat na Vaši Varinu. Budu porovnávat čistě s uvedeným Hechtem.

Luxusní rukojeť, velká 280 kola a převodovku s plynulým rozjezdem a dokonce s variátorem (navíc vše spolehlivost GT 300 Synchro) má Hecht taky.

Nemá však 70, ale jen 60 l koš. Jak velká je to nevýhoda netuším, protože když jej 3/4 naplním tak mi už přijde dost těžký na manipulaci.

Dále má slabší motor s ručním sytičem. Manuální sytič však beru jako výhodu, protože jsem dost četl o poruchovosti automatických sytičů BaS.

A to vše za 8000,- Kč

Nepochybuji o kvalitě výrobků Vari, avšak osobně musím uznat, že zrovna sekačky Hecht (aspoň novější modely typu 543, 548) na mě působí také kvalitně. Všechno perfektně slícované, plasty kvalitní s pěkným povrchem, v namáhaných částech zesílené. Z motoru nikde neteče olej - je krásně suchý. Nemůžu si pomoct, ale opravdu to na mě působí dojmem kvality, i když je to čistokrevná Čína. Známý si včera koupil tříkolku 5433 a ta se mi po stránce zpracování taky velmi líbila. Příjemný, poměrně tichý motor se silou odpovídající obsahu. Budu sledovat, jak si bude tento model stát s kvalitou časem, teď nelze hodnotit.

Aby nedošlo k mýlce - já mám kvalitu velmi rád a pokud můžu, tak si ji dopřeju. Hecht jsem původně kupoval s despektem, protože je to prostě Čína. Jedno zklamání (s křovinořezem) s nimi už mám, takže z této značky nejsem zrovna "na větvi". Snažím se však mít racionální pohled a tak musím uznat, že jejich rotační sekačky (novější modely) rozhodně nevypadají špatné a konkrétně 5484 SX za 8 tisíc nabízí tolik, že se tomu jiné značky ani nepřibližují. Původně jsem jej kupoval s tím, že časem kvůli velikosti sečené plochy stejně koupím rider nebo traktor. Avšak sekačka mile překvapila jak kvalitou, tak výkonem a potřebu něčeho většího nepociťuji.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika