Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Za mě HECHT 5484 SX.

Mám jej primárně na pozemek 2400 m2, sečená plocha 1600 m2.

30% sběr, 70% mulčování

Původně jsem také uvažoval nad 3-kolkou, ale ani dnes, kdy je pozemek osázený a musím se vyhýbat záhonům, keřům a stromům mi to nepřijde. Ono se s tím dá zatáčet za jízdy poměrně dobře.

Požadavkem byla převodovka, abych to mohl v místech s nízkou trávou "osolit" a zkrátit dobu sečení. Dnes už bych nechtěl jinak, převodovka je neustále v permanenci. Tam, kde to chci mít hezky vysbírané jedu pomalu, tam kde jen mulčuji to přejedu rychle (pokud to hustota a výška trávy dovolí). Zkrácení doby sečení je opravdu citelné, obzvlášť u velkého pozemku.

Že by byl motor slabý, to nevím. Zadusím ho třeba tím, když mulčuji a najedu na největší rychlost do vysoké, dužnaté trávy. Jenže tak zadusím snad každý motor. Pokud mohu porovnat, tak mi přijde 135ccm Hecht OHV podobně silný, jako od známého Briggs 190ccm s rozvodem SV. Ten jsem ve stejně vysoké trávě taky bez potíží zadusil. Akorát je rozdíl ve spotřebě. Hecht mi žere nějak málo. Cca 0,6 l/h.

Občas seču i druhou zahrádku, kde si pěstuji vyloženě "anglii" a musím říct, že pokud to poseču pomalu a s ostrou kudlou, tak mi pohledově trávník přijde ještě hezčí, než když to sekám značkovou ruční vřetenovkou. Asi je to tím, že motorovka vysává, takže trávu postaví.

Spolehlivost - za dva roky jsem jen měnil olej, čistil filtr a brousil nůž. Jo a preventivně mazal kuličková ložiska kol.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika