Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tak zkušenost s Fiskarskou mám čerstvé, několikahodinové :). Objednala jsem si ji přes internet v bláhové naději, že na vřetenovce není co pokazit - a navíc že je to přece Fiskars. Přišlo to PPLkem, krabice rozbalená a znovu přelepená, vevnitř to naštěstí vypadalo v pořádku. Poskládala jsem ji bez problémů a zkusila něco posekat - je nezvykle těžká, naštěstí bylo sucho, po dešti nebo v měkké půdě se budou přední kolečka asi bořit a na nejnižší výšku bude asi problém sekat. Trávník není nic moc pěstěný, ale roky kosený rotačkou, pampelišky, jetel, tráva, občas ďolík, občas kopeček, výška asi 15cm - rozjela jsem to, šlo to dost dobře, ta šířka záběru je příjemná, ale nekosilo to při nastavení z obchodu nic moc, tak manžel přinesl papír, povolil, nastavil, dotáhl a... ono to sekalo, musím říct, že velmi dobře, je to tiché, rychlé, manipulace vůbec ne nejhorší ani mezi stromky... udělala jsem asi 400m2 v radostném nadšení,... pak se vřeteno seklo - prostě najednou, bez důvodu se nechtělo otočit ani o fous, chvilku jsme hledali, co se zaseklo a ono se to zaseklo samo do sebe, na břitu - jednom - rýhy a konec srandy. Manžel strávil víc než den snahou o znovunastavení sekačky, přičemž nadával, že očividně je snad jeden břit v jiné výšce než ty ostatní, byl vytrvalý a... neúspěšný. Takže kontaktovat prodejce, zabalit, poslat - pěkný opruz a ne zadarmo. Taky jsme kontaktovali zastoupení Fiskars, byli vstřícní jako vždy, to jim musím přiznat, ochotně vymění cokoli, ale nejdřív to musíme poslat prodejci... no tak teď čekáme, že prodejce jako nastaví a pošle nám to zpátky, zase to bude na houby... atd. atd.

Nicméně, dokud to kosilo, nebylo to vůbec špatné, skoro bych řekla, že pro mé potřeby rychlosrovnání trávy skvělé - trávy bylo celkem dost, byla hustá, ale po uschnutí kupodivu nikde nestrašila, zmizela jak po mulčování. Chtělo to trochu zvyku a odvahy zajet se sekačkou až ke kraji záhonů - aby si tu novost člověk neodřel :) - ale do krajů kosila dobře. Bylo to příjemné s ní kosit, docela relax, člověk slyší co se kolem děje, posiluje si, slunce svítí :)...předtím jsem měla Husqvarnu, kontaktní, byl to rachot a mnohem menší skutečný záběr, Fiskarska je určitě příjemnější a výkonnější, ale chová se jako opravdová sekačka ne jako něco, co jen lehce vytáhnete, jednou rukou s tím pohrkáte po minitrávníčku a zase to schováte - je těžká a nejšťastnější, když může jet rovně a po pevném podkladu. Na cokoli jiného je potřeba vyvinout větší úsilí než u malé vřetenovky, asi jako s rotační sekačkou bez pojezdu. Výška minimální je tak tak, aby měl člověk pocit, že něco udělal, jestli sekačka zvládne vyšší trávu, jsem nestihla s tím dobrým nastavením zkusit - a pak už to jen ohýbalo stébla.

Pokud reklamace nějak dobře dopadne, tak sem dám ještě nějaké zkušenosti. Nicméně musím přiznat, že se chvilku chovala mnohem lépe než jsem čekala a doufám, že to nebyla jen náhodná a poslední chvilka.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika