Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Mám Kubota B7001 - 16 HP. Mulčuji cca 0,9 ha trávy na rovině horizontálním mulčerem šířky 1 m. Výkon stroje je na hraně, ale mě plně vyhovuje a odvádí dobrou práci, za kterou by se nemusel stydět ani Zetor. Při zastavování a rozjezdech je znát, že mulčer potřebuje dost výkonu, ale já jezdím na délku 300 m rovně a jak se jednou kladiva roztočí, tak už mulčuje parádně. (krátké video s podobným strojem můžete vidět tady) Spotřeba stroje je překvapivě velmi malá (odhaduji za celé dopoledne spotřebuji cca 5 l nafty). Mám plně repasovaný traktor asi 1,5 roku. Zatím mimo pár drobností (povolené šrouby, vybitá baterka..) nebyl žádný problém. Nikde nekápne žádný olej. Dolévám jen vodu do chladiče a měním olej v motoru. Tyto japonské traktůrky jsou neuvěřitelně obratné.

Ve vašem případě bych bral ohled i na to, že mulčování 2 ha trávy by vám s takovýmto strojem a mulčovačem trvalo skoro celý den (mě to trvá (celé dopoledne). Ptoto bych asi šel do výkonně vyšší třídy, abych mohl koupit i výkonější mulčovač). Já jsem chtěl malý stroj, kvůli převozu na vozíku za autem a aby projel pod větvemi stromů. Opravdu je škoda, že starší japonci u nás nemohou jezdit legálně po silnici. Na asfaltu je nevýhodou taky maximální rychlost 15 km/h, ale při vyšších rychlostech by to na hrbatém asfaltu skákalo jako koza. Tolik moje zkušenosti.

HONZA

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika