Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Častým tématem při výběru stroje je otázka: „Do jakého náklonu můžu stroj používat?“ Odpověď není jednoznačná,protože je zapotřebí rozlišit 3 různé limitní stavy:

  1. maximální přípustný náklon, při kterém motor bezpečně maže a nehrozí jeho poškození
  2. maximální přípustný náklon, při kterém je stroj stabilní a nepřevrací se
  3. maximální přípustný náklon z hlediska bezpečnosti práce

Výrobci motorů uvádějí jako trvale možný náklon 20°, při tomto naklonění  nehrozí žádné poškození ani únik oleje. Krátkodobě na 1 minutu je možné naklonit stroj v jakémkoliv směru o 30°, v takovém případě může hrozit drobný únik oleje odvětrávacím kanálem klíkové skříně. Teprve dlouhodobé úniky oleje pod úroveň minimální hladiny v klikové skříni motoru by vedly k závažné poruše. Abychom zamezili znečištění vzduchového filtru, doporučujeme jezdit se vzduchovým filtrem výše ve svahu. Při konstrukci stroje vždy pamatujeme na to, aby bylo možné navrhnout co nejstabilnější stroje. Proto jsme zvolili tak nízko položená těžiště a tak široké rozchody kol, které lze dle potřeby ještě rozšířit, popřípadě doplnit o dvojmontážky. Proč tedy udáváme jako maximální možnou hodnotu svahové dostupnosti jen 10°? Naše sekačky jsou podrobovány důkladným bezpečnostně-technickým prověrkám a splňují současné požadavky státní zkušebny pro bezpečnost práce. A právě bezpečnost práce udává, že člověk, který obsluhuje takovýto zemědělský stroj, nesmí překročit tuto maximální hodnotu. Víme, že stroje běžně pracují v náklonech kolem 30°, mažou, nezadřou se, nepřevrací, prostě fungují. Vždy je to ale o tom, že dotyčný sekáč porušuje onu důležitou bezpečnost práce a jemu potenciálně hrozí nebezpečí v podobě podklouznutí nohy, upadnutí, ztráta kontroly nad strojem apod.. Pokud jiní výrobci udávají na svých strojích maximální svahové dostupnosti 20 či 30°, záměrně zatajují nejdůležitější věc - bezpečí člověka. My se tomuto bráníme, chráníme zákazníky před úrazy, či zraněním a rozhodně nebudeme nikoho nabádat k tomu, aby sekal ve 30° svahu. Na dotaz, zda stroji nehrozí při takovém náklonu nějaká závada, však s klidným svědomím odpovídáme: „Stroj je na to stavěný a vydrží.“

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika