Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Systém pojezdu je velmi dobrý, stačí lehce zatlačit na madlo a stroj se rozjede rychlostí odpovídající síle tlaku na něj (čím větší tlak-tím větší rychlost). Pokud tlak poleví nebo ustane, stroj zpomalí nebo se zastaví.

Ucpávání otvoru při sečení vlhké trávy je obvyklé u všech rotaček, záleží jak moc je tráva vlhká (mokrá) a jak vysoká sečená tráva je. Čím je useknutá tráva lehčí, tím dál v koši doletí a naopak (čím je vlivem vlhkosti nebo délky těžší, tím dříve na trase do koše klesne). Záleží na geometrii nože a jeho otáčkách - čím lepší geometrie a vyšší otáčky, tím větší proud vzduchu dopravuje více či méně useknutou a rozdrcenou trávu do koše (čím více je tráva rozdrcena na malé kousíčky, tím lépe koš plní /pokud je suchá nebo zavlhlá/ - čím více je však vlhčí, tím více se lepí na stěny pracovního prostoru a dusí jak motor tak vyvíjení proudu vzduchu nutného pro dopravu useknutého porostu do koše). Všeobecně platí, že všechny systémy sečení jsou určeny pro sekání suchého nebo mírně zavlhlého travního porostu. Tím více to platí hlavně pro samosběrné, ručně vedené rotační sekačky, kde je konstrukční záměr trávu drtit na co rozměrově nejmenší kousíčky (ale ani např. lištovkou mokrou trávu nestřihnete). Mokrá tráva se "maže" a tím je pro většinu sekaček obtížné jí kvalitně useknout. Relativně nejlepší výsledky na mokré trávě zřejmě podávájí bubnové rotačky, kde není ani překážkou výška porostu (znamená to ovšem potom ruční hrabání).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika