Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Myslím, že hlavní důvod je v tom, že kabel s lanky je dražší než s dráty, proto se používá jen tam, kde je nezbytně třeba zajistit pohyblivost.

Kabel s měděným drátem 1,5 mm2, pokud si to dobře pamatuju z tabulek, které jsem měl stažené, by měl postačit pro proudy do 16 A, 2,5 mm2 do 25 A.

K zahřívání kabelů a drátů můžu ze své zkušenosti říct jen tolik, že kritické jsou vždy spoje (zásuvka/zástrčka, dráty ve věnečku atp.), nestalo se mi, že by byla řekněme teplá 30m prodlužovačka uprostřed při řezání pilou 2200 W nebo 3f prodlužovačka pro svářečku, zásuvky na nich ale občas ano.

K tomu mě napadlo například: Z důvodů zahřívání ve spojích, hlavně hliníkových kabelů, se pod zásuvky, vypínače aj. dávaly azbestové podložky, zatímco kabely jako takové se mohly vést např. po dřevěné stěně chaty. Jestli to předpisy vyžadovaly i pro měděné vedení, to nevím.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika