host - 56.166 (?), 14.1.2018 12:10
Zlte krickove struckove, su vacsinou najskorsie, najradsej ich mame ako privarok, omacka s koprom. Odrody: maxidor, fructidor, zlota saxa, neckargold, elektra, laurina.
Zelene krickove struckove - najradsej do salatov, smotanova polievka (tzv.staničná), do rizota, al ako dusena prilohova fazulka. Odrody dublette, dita, prinzessa a i.
Fialove krickove struckove -chutovo menej lahodne nez zlte a zelene, ale odolnejsie. Takze ak pridu vosky, tak fialove nam zachranuju urodu (nestriekam). Inak, ako tzv. Zeleninova vypln.
Odrody: blauhilde ai.
Zlte sirokostruke, zvacsa tahave. - maslovite, chutne pod maso (zmes maso, zo zeleninou -dusene),al na rozne indicke thajske korenene jedla. Mam ich velmi rada, su urodne a dozrievaju koncom leta a na jesen, ked uz krickove koncia, pokial som nesiala krickove este druhy krat. Odrody: supernano giallo, anita, goldmarie, serpedor, tytania, merveille de venise,
Zelene sirokoluske, tahave - zeleninova vypln, nejako som im neprisla na extra vyuzitie. Zabudla som: Dcera ich ma rada dusene na masle s chilli. Vravi, ze na tuto upravu su najlepsie zelene siroke. Odrody: limca.
Fialove tahave, lahodne, jemne, neskoro na jesen, vydrzia az do mrazov, priloha dusena, al. cokolvek ine. Odrody, ake natrafim napr. Milka.
Alena
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|