Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Úvodem upozorňuji, že zásadně nepoužívám moluskocidy na bázi metaldehydu. Měl jsem tu čest vidět, co tento jed způsobí, pokud mrtvého slimáka pozře ježek - a těch mám na pozemku hodně.

Včera v 18 hodin jsem do klasické 0,7l zavařovačky izoloval dva slimáky. Na dlo šla vrstva vlhké zeminy, na to čerstvě posečená tráva, zakrytá kusem listu lopuchu (obojí mají slimáci rádi). Před vložením obou pokusných kusů jsem jim nadávkoval 20 kusů granulí proti slimákům s účinnou látkou fosforečnan železitý.

Dnes aktuální stav, tj. po 16 hodinách od izolování. Všechny granule jsou sežrány, slimáci žijí dál. List lopuchu je trochu od slizu, ještě ráno se slimáci drželi v horní části sklenice, teď když začalo pršet, stáhli se dolů. Pravda je, že granule jim asi chutnají více, než lopuch, ten je zatím neporušený.

Nechám je ještě do večera, pak je přikrmím dalšími granulemi. Jsem zvědav, jestli kilové balení přípravku za tři sta korun aspoň zlikviduje tyto dva plže.

Mám totiž dlouhodobý pocit, že aplikace tohoto přípravku má za cíl především vytáhnout peníze z mé kapsy a rozsypat je po zahradě, než zlikvidovat škůdce.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika