Quinejsky kastan



Dajena - (1) 
1.6.2003 16:22, zobrazeno: 14326x
Zadam o informace na tema Quinejsky kastan neboli Pachira aquatica, pokud o ni nekdo neco vite, napiste informace bud do fora nebo na e-mail Klaskova.D@seznam.cz.
Dekuji
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host, 23.6.2003 21:33
co chcete vědět,Q. kaštanů pěstuji spoustu
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host, 22.6.2004 18:01
Pachira je rychle rostoucí stromová rostlina. Tento strom pocházející z Mexika, Ekvádoru a Brazílie ve své domovině dosahuje vzrůstu až několika desítek metrů a je příbuzný baobabu (Adansonia digitata). Tato nádherná rostlina se pěstuje jako pokojová a často je k dostání s kmenem zapleteným do copu. V přirozeném prostředí vykvétá obrovskými, až 35 cm velkými květy.
Stanoviště
Pachira má ráda dostatek světla, takže stanoviště by mělo být slunné až polostinné s vysokou vlhkostí vzduchu. V létě běžná pokojová teplota a v zimě je ideální o něco chladněji.

Ošetřování
Často se u této rostliny setkáte s protichůdnými informace. Někde doporučují hodně zalévat a někde naopak málo. Já vyzkoušel obojí a při časté zálivce se Pachirám nedaří. Nejlépe se mi osvědčily skoro sukulentní podmínky. Dostatek světla a zálivku až po proschnuti zeminy. Já zalévám asi jednou týdně, někdy i méně často. Záleží na velikosti rostliny, velká rostlina má v kmeni zásobu vody na delší dobu než mladá rostlinka. V letním období asi jednou za měsíc přidejte do zálivky tekuté hnojivo pro palmy a zelené rostliny. Na jaře vždy upravte korunu rostliny tak, že dlouhé větve zařízněte a odřezané větvičky můžete zasadit do zeminy a vypěstovat si novou rostlinku. Pachira pod místem řezu velmi rychle vyrazí nové výhonky, které rychle rostou a vyplní korunku. Rostlina má ráda vysokou vzdušnou vlhkost, ale nemá rádo rosení!

Množení
Vrcholovými řízky.

Škůdci, choroby
Opad listů při nedostatečné vlhkosti.

zdroj: http://www.klecka.cz/poradna/pachira.html

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 42.135 (?), 28.10.2017 13:12

Dobrý den, mám tuto rostlinku doma, již několik let, ale poslední půl rok, po posledním přesazení po pár letech do většího květináče, začala pouštět listy, přitom hlína je vlhká. Zalévám 1x týdně, povídám si s ní, ale nějak se mi ztrácí. Posunula jsem na světlejší místo pokoje s větším prostorem okolo. Ale stále se jí nedaří. Nemáte radu? Děkuji

kucerova.jana@gmail.com 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 21.114 (?), 31.8.2008 21:53

ahoj ma nekdo fotku pachiry kdyz kvete nebo jenom květ?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika