Paulownia - poškozené větve



TomB. - (36) - 55.96 (?) 
7.5.2017 19:20, zobrazeno: 2720x
Dobrý den, při obhlížení Paulownie, jestli se už náhodou letos nechystá konečně vykvést, jsem si všiml poškozených větví, ve kterých jsou díry. Díry jsou poměrně hluboké, ale jsou zaschnuté a nic z nich nevytéká. Na celém stromě jsem jich napočítal asi 8. Je to u těchto stomů běžné? Děkuji za odpovědi, Tom B.



Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
driver240 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (134) - 56.93 (?), 10.12.2017 15:16

Já ještě tak velké paulownie nemám, ale dle mého názoru jsou díry způsobené vymrznutím části kousku kůry (mě nevyzrálé terminály vždy umrznou, takže u špatně vyzrálého dřeva to bude stejné) no a vzhledem, k tomu, že jsou nové přírostky duté, tak to udělá dírku. Zamazat ať tam nejde voda a časem se to zatáhne.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 25.2 (?), 22.1.2018 15:10

Ano, také prakticky s Paulovnii začínám, mám je asi dvoumetrové. Pravdou je, že díry neřeším, vzhledem k tomu, že větvení do výšky odstranuji a pěstuji kmen. Pa. elongáte mám asi dva roky, nepěstuji ji pro kvetení, a ani s tím moc nepočítám, vzhledem k pěstebním podmínkám. I když v Polsku jež je severněji mají i s kvetením úspěch. Pro kvetení je prý podstatná dostatečná zálivka a teplo. Co se týká tepla problém není, horší je to se zálivkou ta je pouze odkázána na déštové srážky. Z pozorování, stavu po dešti, tak zatékání do dírek po větvičkách nebo i listech problém tolik asi nebude, v době vegetace, kmen ochrání soustava obřích listů a kůra stromů po níž voda rychle zteče.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika