Magnolia acuminata



Soferisko - (12) - 101.183 (?) 
7.10.2014 15:01, zobrazeno: 4019x

Mame na zahrade tenle strom. Jsem presvedcen, ze je to Magnolia Acuminata. Rikame mu Vokurkac. On take bezne pouzivanej nazev je Cucumber Tree. (je rec o Jiznim Ontario). Ted poprve po letech, jsem si na plodech vsiml malych, oranzovych seminek. Zkusil bych je na jare vysadit ale zjistuji, jak nalozit se seminkama. Jednu z verzi jsem nasel na netu. Dat je do naky hliny, v malem ziplock a do lednice. Pry se ma teplota pohybovat kolem 45F. Ma nekdo nakou sikovnou radu?



Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 7.10.2014 15:29

Zemina by měla být odolná plísním a rozkladným bakteriím, proto volte prosátý písek (vátinu) nebo směs písku a starší listovky. Obé ošetřené sterilací v páře a fungicidem. Zemina nebo písek při uložení v ledničce funguje jako regulátor vlhkosti a zásobárna vzduchu. Je lepší vrstvička v krabičce než v utaženém PE sáčku (uzel nebo ziplock).

Ano, teplota by měla být od 40°F do 45°F minimálně po dobu cca 2 měsíců, ale i 3 měsíce nevadí. Klíčení nastave po výsevu do většího množství zeminy udržované vlhké při teplotě 80°F (po vzejití rostlinek teplotu snížíte na 75°F).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 101.183 (?), 7.10.2014 18:23

Diky moc:-)

Ted se jedna jen o to, ze mame rijen a jestli je v poradku, kdyz v ty lednici budou do doby, kdy seminka vysadit. Kdy je vlastne muzu zacit vysazovat? Kdy zacina sezona, nebo vysadit jeste koncem zimy a zatim je mit jen tak nekde uvnitr v baraku?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.138 (?), 7.10.2014 18:54

no tak dva měsíce necháte semínka nebo celé "okurky" ležet v suchu a dozrát. Pak je na 24 hodin namočíte a po okapání dáte do substrátu na stratifikaci v ledničce. No, když v březnu zjistíte, že máte všude sadbu rajčat a nemáte místo, může krabička zůstat v ledničce klidně do dubna/května.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Soferisko - (12) - 101.183 (?), 7.10.2014 21:44

Musim seminka nechat dozrat, i kdyz uz jsem je vlastne posbiral pod stromem? Tu a tam se tam vali vokurka, z ktery seminko couha ale to bez vetsich potizi vypadne samo.. Z nakych zahadnych pricin, ty plody vydaj jedno, nejvys dve seminka. (Vetsina z nich, nevyda nic). Pritom tvar plodu naznacuje, ze by jich mohlo byt mnohem vic. Dalsi zajimavost je, ze deset let na ty plody koukam, nikdy nic az tento rok se tu a tam naky seminko vyskytne. Na zaberech jsou dve situace. Prvni je ten plod, ktery se chysta vydat semeno a to bude vsechno. Druhy zaber je na deni, co se kona u kmenu stromu. Kazdy rok to lividuji. Napresrok je tam skrumaz znova. Neni moznost je separovat, pouzit tzv. Root Boost (cesky vyraz nemam) a cihat, jestli to zapusti koreny?



Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika