Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vrbám obecně se nejlépe daří na slunci nebo v polostínu s chladnou vlhkou půdou. Japonská vrba (S.I.Hakuro-Nishiki) není až tak náročná na stanoviště. Já ji mám 6 let naroubovanou na 1m kmínku, na plném slunci - před jižní zdí, půda sušší. Daří se jí výborně.

K řezu - řez je nutné opakovat 2-3x ročně. Já stříhám v březnu - radikálně sestřihnu do tvaru koule. Ze začátku je nutné stříhat opravdu hodně, aby se utvořila hustá, kompaktní korunka - první rok jsem nechala pouze 10cm větve nad místem roubování. Při každém dalším řezu jsem přidala cca 10cm. Teď už korunku nezvětšuji, nechávám tak 50-60cm v průměru. Do léta - červen/červenec - narostou větve dlouhé až 1m. Abych udržela kompaktní tvar koruny, znova ostříhám. Znovu do tvaru koule o průměru 60cm. Na podzim provedu už jen udržovací řez - podle počasí v říjnu/listopadu, ustřihnu jen přečnívající větve. Na jaře znovu radikální řez.

Nemusíte se bát, že vám tato vrba naroste do obřích rozměrů. Je to keř, ne strom. Myslím, že bez jakékoliv údržby nebude nikdy větší než 3m. Ale opravdu je nutný řez minimálně 2x za rok, jinak budete mít nevzhledné křoví.

Ivana

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika