Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vrba je jistě řešením. Slunečné stanoviště je ideální. Kamenitá půda nevadí, pokud bude místo výsadby řádně prokypřeno, cca 100x100 cm do hloubky 70 cm. Stanoviště nesmí být "ve vodě", při suchém stanovišti je vhodná zálivka alespoň první rok. 

Pro vás bude vhodná Vrba bílá Slix Alba, klonů je nepřeberné množství. Forma pětování - hlavová vrba. Dvou až tří letý prut, o průměru 3-8 cm, se sadí 70cm do hloubky. nahoře se zastřihne mírně našikmo, pozor na čistý řez (vyzkoušet na zbytcích, aby se neodchlípla kůra). Klony pro energetické účely se vyznačují opravdu bujným růstem, druhý rok po výsadbě máme běžně pruty 3 m za rok. V prosinci ostříhat až na základní prut. Ostré nůžky jsou podmínkou. Přihnojit NPK, v březnu a červenci. Vrby nesnáší kyselou půdu, případně je možné PH kompenzovat vápencem nebo ledkem vápenatým.

Výška záleží na vás, ale samozřejmě pruty rostou nahoře, tak s tím počítat. Když po první sezóně horní část prutu uschne, zastřihnout v živé části. Doporučuji pěstovat ne na vysoko, 50 cm úplně stačí. Ale sázeli jsme i 250 cm nad zem. Čím je to vyšší, tím ze začátku vrba pomaleji roste. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika