Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nigra není žádná novinka, jenom se méně nabízí. Je ale hodně podobná nejběžnější Susane, většina lidí je od sebe nerozezná.

U mě Susane dorostla už přes 3,5 metru (hustě, kompaktně) a kvete pravidelně, i když už začíná být hodně zastíněná. Její největší výhodou (kromě vůně) je částečná odolnost květů proti mrazíkům (nevím, jak je na tom Nigra - tu nemám). U mě začíná nakvétat v polovině dubna a kvete ještě celý květen. Obvyklé dubnové mrazíky (kolem -3o), které sežehnou všechny ostatní jarní magnolie, zvládá.

Genie roste víc sloupovitě. U mě nakvétá na začátku dubna a mrazíky na delší dobu její kvetení zarazí, nebo spíše ukončí. Pár květů se ještě otevře v průběhu května, ale už to zdaleka není tak bujné, jako v dubnu. Už má přes 4 metry, i když už ji několik let nehnojím. Propagované "letní" kvetení znamená, že se objeví pár vybarvených poupat, která se ale neotevřou a postupně zaschnou.

Nejdelší kvetení z jarních magnólií by měla mít Rose Marie (růžová), ale nemohu zatím referovat, mám ji ještě malou.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika