Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Již vloni i předloni jsem viděl v mnohých zahradních centrech asi metrové rakytníky - popsané - samčí a samičí za cenu kolem 80 Kč, rakytník v krabicích možná z dovozu od JURAL s.r.o.Brno za cca 120 Kč.

Rakytník je průkopnická rostlina na osázení a zpevnění nových svahů. Roste a plodí všude, kromě trvale zamokřených půd.  Kořeny rostou mělce pod povrchem půdy, při jejich větším poškození může rakytník zajít. Keř vyroste do výšky asi 4 m a bobule ptáci moc nevyhledávají. Zůstávají na keři celou zimu, než samy opadají.

Rakytníky mormální jsou u mnohých silnic. Vedle nich by měly existovat i velkoplodé. Zatím nikde v ZC se neuvádí, že prodávají rakytník velkoplodý.

Obrané bobule naložíme do skleničky s větší dávkou cukru a je to výborné jak do čaje, tak i samotné jako lahodný kompot. Cukru musí být dost, protože jinak je to příšerně kyselé. Boubule se dají i rozmixovat a přecedit z nich šťávu, které sama o sobě bez konzervace vydrží v lednici i několik měsíců. Bez oslazení je skoro nepoživatelná - jen do sladkého čaje.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika