Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pokud chcete zmlazovat do dřeva staršího než 5 let, tak řezejte v březnu. Dá se řezat i na dvě poloviny, kdy zmladíte nejprve na osluněné straně a o rok později na straně zbylé. V každém případě přijdete zcela o jedno kvetení té zmlazované poloviny.

Pro prosvětlovací řez je jedno, jestli budete řezat nyní nebo až po odkvětu. Ale čím později budete řezat tím výraznější bude efekt prosvětlení proti efektu zmlazení.

Další věcí je, že i šeřík se dá přirychlovat ke kvetení do vázy. Je však nutné mu dát živný roztok s glukózofruktózovým sirupem a kyselinou citrónovou. Příjem vody pak podpořit obnažením lýka seříznutím proužků borky. Někde jsem četl i brutální úpravu roztlučení dřeva stonku kladívkem, ale při nedostatečném okyselení živného média pak stonky zahnívají. Takže pokud máte odbyt na rychlené šeříky, nic nemusí být bezůčelně seštěpkováno na mulč. Pokud jste z Brna, můžete si nechat šeřík odborně ořezat od paní majitelky květinářství "kvítí z lesa" (http://kvitizlesa.cz/kontakt/)

SfK.

PS: Za první republiky byly módní roubovance v barvách státní trikolóry, jen ta červená nebyla až tak rudá jak by to mělo být.. Stejně tak jako není vždy stromem republiky lípa malolistá, ale i odolnější druhy lip.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika