|
mochyně peruánská
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 243.189 (?), 25.10.2007 21:04
Dobrý den, jsem mladý (16-ti letý) pěstitel tropických a subtropických rostlin, hlavně plodicích ovoce, ale také rostlin z mírného pásu. Pěstuji teprve asi 2 roky, ale mám již mnoho druhů rostlin a teď pro ně buduji zimní zahradu. Letos v květnu jsem koupil jednu malou sazenici mochyně peruánské (Physalis peruviana) a zasadil ji. Asi před měsícem jsem zní sklidil a snědl první plody. Můžu říct, že se to nedá srovnat s kupovanými plody. Pro mě je to snad jedna z nejlepších chutí co jsem kdy ochutnal. Proto bych tuto rostlinu doporučoval, pro její lahodnou chuť podobnou kiwi, ale kyselejší a svěžejší. Jsem z ní nadšený. teď ji zimuji v teplotě od +4 do +12st., a stále na ní dozrávají plody. Takže ještě jednou doporučuji, avšek sbírejte jen zralé plody, nezralá je jedovatá!!!, protože je to lilkovitá rostlina. S pozdravem Radim.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 93.16 (?), 28.4.2008 7:26
Zdravím tě, mě je 69 let a jsem stejný fanda jako ty, loni jsem zasadila 10 keřů peruánské mochyně, lahoda, zásobovala jsem rodinu, bobulky mají velký obsah vitaminu C, stačí 10 kuliček denně. Obdivuji tvé nadšení, pokračuj.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 232.182 (?), 26.3.2008 14:20
Zralé plody jsou tak dobré, že mi na zimu ještě žádné nezbyly. Pak jsem si je někdy koupil v Kauflandu-. Pěstování je jednoduché. Pokud ale nemáte vytápěný skleník, je lepší je pěstovat ve větších kakáčích (24 cm v průměru), aby mohly dozrát třeba na chodbě. Taky hodně sajou vodu, ale po přísušku se vždycky zase zvencnou zálivkou.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 71.232 (?), 18.2.2008 10:33
Nekde jsem cetla, ze muze nastat problem pri pestovani mochyne peruanske spolecne s paprikami, pry se sprasi a papriky jsou pak nechutne. Nevite, co je na tom pravdy? Chtela jsem mochyni vysazet do skleniku k paprikam, ale ted z toho mam obavy. Mate nekdo zkusenosti s pestovanim mochyne jen tak v nadobach?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
|
|
|