Schizandra dotaz



host 
29.10.2002 11:49, zobrazeno: 10056x
Četla jsem o povzbuzující rostlině s názvem Schizandra, která je na Dálném východě velmi rozšířena pro svoje povzbuzující účinky pro psychÿku člověka. Není prý návyková a lze ji pěstovat i v našich podmínkách. Může mi někdo ze čtenářů této stránky dát radu či informaci, zda se může pěstovat u nás a kde ji sehnat ?
Jana Pánková, Frenštát pod Radhoštěm
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
hejduk - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (52), 29.10.2002 18:17

Dobrý den,
máte dobré informace, jedná se skutečně o rostlinu - stimulující harmonizátor. Pokud se chcete dočíst více a podívat se na obrázky této rostliny, navštivte moji webovou stránku a hledejte ji v Léčivkách jako Klanoprašku čínskou. Je tam i návod na využití plodů.
Přeji Vám mnoho úspěchů v pěstování, ale obrňte se trpělivostí, protože klanopraška roste velmi pomalu a je citlivá v prvních třech letech na nepříznivé vlivy okolí.
S pozdravem J. Hejduk

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 165.54 (?), 13.10.2009 17:43

Dobrý den. Objednal jsem si schizandru čínskou ve formě tablet. Mám vcelku dost nepříjemné problémy s nízkým tlakem. Myslíte, žě přědpoklad, že by mi tato bylina mohla pomoc, je reálný?? Ve výčtu charakteristik této byliny je mimo jiné stabilizace krevního tlaku. Nebo to budou spíš individuální účinky, jak to u většiny léčiv bývá??? Děkuji za odpověď. Pěkný den přeji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 180.2 (?), 1.12.2009 17:21

Na nízký krevní tlak pomáhá popíjení čaje yerba maté dále pomáhá výluh rozmarýny v bílém víně a šalvějová režná.  Harmonizátory jako je schizandra, maralový kořen, rozchodnice růžová a čertův keř bych doporučil až na 2 místě jako doplněk   bylinář Vladimír z Litovle   P.S. Také dost často pomáhají dechové cvičení z jogy  (pranajáma)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 171.74 (?), 30.11.2009 20:15

Doporučuji přejít na vlákno klanopraška čínská, jinak u nás je několik firem, co ji nabízejí.Cena kolem 90 Kč je ještě rozumná, ale 666,- to je cena přímo ďábelská!           pH

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika