Tymián je opravdu paráda v bylinkářském koutku. Bazalku mám v záhonu a někde jsem vyčetla, že se má kupodivu zalévat v poledne, a ne večer. Je pravda, že zimu nepřežije, ale tak se na jaře koupí nová sazenička a začne se znovu. A čerstvé caprese - čili plátek rajčete, na něj na půl položit plátek mozarely, zase rajče na půl plátku sýra atd., na to roztrhat kousky bazalky /čímž vzniká italská vlajka/, to pobrindat balzamikovým octem z Modeny - sqělý předkrm.
Oregano, čili dobromysl, absolutně nepostradelné při vaření špaget a nudlí obecně. Doporučuji i rozmarýn, je ušlechtile hezký /slabší zimu přežije, silnější ne/ a výborný do minutkových mas.
A jen k hnojení: V Německu jsem si koupila tekuté organické hnojivo Kraeuter-und Gewuerzpflanzen-Duenger u Dehnera - má filiálky v hodně městech Německa i Rakouska a občas tím veškeré bylinky hnojím. Nestěžují si. www.dehner.de - třeba nějakým tím městem budete projíždět, je tam radost hodinku pobýt, výborná zahradnictví.