Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

K založení tohoto tématu mne přivedla letošní nadúroda bylinek na zahradě. Vhký konec jara a bylinky, které jsem měl dle potřeby začaly růst jako z vody.

Řepík lékařský, nevím si s ním už rady. Z řepíku je dobrý čaj na záněty a nevolnosti a taky dobrá, účinná tinktura ale to bych musel pít jen řepíkový čaj a tinkturu.

Podobně to mám s mátou, meduňkou, bazalkou, oregáno, kotvičník zemní a ten výčet není celý. Tak jsem dostal nápad, jestli by se nedaly ty bylinky využívat v kuchyni.

Z bylinek vařit špenát, bylinkové guláše, nádivky, zapékané bylinky a podobně. Jenom nevím jestli je to dobrý nápad a jestli nehrozí nějaké předávkování bylinkama, přece jenom jde o léčiva a mohou mít negativní vedlejší účinky, kontraindikace ve větším množství a podobně.

Tak jestli s tím nemáte zkušenosti. Využíváte bylinky v kuchyni? Myslím bylinky ve větším množství, ne přisypat dvě špetky do polévky, to by mi nic neřešilo ale tak třeba půl kila bylinek do guláše anebo s nudlemi do polévky místo cibule a špenátu například. 

Tak sem pište Vaše recepty a nápady pokud možno jednoduché. Bylo by mi líto té nadúrody nevyužít ale zase bych nechtěl mít zdravotní problémy způsobené předávkováním bylin.

Dík všem. HQ 257

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika