Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Krby, grily a udírny > Zavaření uzeného masa, sklenice

Zavaření uzeného masa, sklenice


host - xxx.xxx.221.137 (?)
27.1.2019 18:28
Tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý večer. Chci zavařit uzené maso do sklenic. Můžu ho dát i do sklenic se šroubovacími víčky nebo to musim dát jen do těch sklenic s víčkem s červeným proužkem a uzavřít zavařovací hlavou? Děkuji, Dana
Připojit reakci   
Partnerem sekce je GrilyKrby.cz - první Weber World v ČR
   

Zavaření uzeného masa, sklenice


PP. (5497) - xxx.xxx.9.135 (?), 27.1.2019 18:36
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Myslím, že do Omnia s červeným těsněním je to spolehlivější. Do šroubovacích jsem to nezkoušel. Pravidelně kontrolovat tuhost nálevu a do roka spotřebovat.

Připojit reakci
   

Zavaření uzeného masa, sklenice


host - xxx.xxx.185.138 (?), 27.1.2019 19:53
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Používám šroubovací víčka, naprosto spolehlivá, vzhledem k vyšší teplotě chytají krásně, navíc jsem kupovala ty s výstupkem, který výrazně přiskočí při chycení víčka. Musí to být druh pro mastné a vyšší teplotu, brala jsem je rovnou se sklenicemi, které jdou beze zbytku vyklopit. Bývá v nich třeba maso v Lidlu.

Připojit reakci
      

Zavaření uzeného masa, sklenice


vyslouzil (17591) - xxx.xxx.92.238 (?), 28.1.2019 16:46
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je celkem jedno, jaký tvar víček na zavaření uzeného použijme. Vzhledem k výšce teploty době sterilace chytají dobře víčka s gumou, omnia i twist off.. Je dobře dodržovat určitá pravidla:
1. Se zavařením masa počítejme ještě před uzením, hned při nakládání. Neudíme maso s kostí naopak nezbavujeme je kůže. Platí to především pro bůčky.
2. Nelákujeme maso příliš dlouho, s výhodou nastřikujeme
3. Neudit zbytečně dlouho a vysokou teplotou. Počítáme s tím, že zavařením maso změkne 
4. Můžeme sterilovat uzené ještě teplé přímo z udírny. Zaléváme teplou osolenou vodou nebo vývarem. Ušetříme tak čas, energii, aroma i konzistenci masa
5. Nálevem neplníme sklenici tak vysoko jako třeba okurky. Víčko by mohlo nechytnout
6. Sklenice bez zúženého hrdla - tzv. masovky se mi neosvědčily o nic lépe. Kusy masa beztak nevyplní obsah sklenice úplně. Smysl by to mělo u zavaření tlačenky nebo výrobě šunky přímo ve skle (jako šunkovar). I tyto sklenice se špatně vyklápějí kvůli pístovému efektu. 
7. Zavařené maso bez autoklávu či opakované sterilace je polokonzerva. Uskladňuje se v chladnu a neslouží k dlouhodobému skladování

Připojit reakci
         

Zavaření uzeného masa, sklenice


host - xxx.xxx.185.138 (?), 28.1.2019 21:16
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tyhle masovky jsou mírně kónické, ale stejně je nevyklápíme. Jde hlavně o to, že obsah snadno dostaneme ven nožem, bez obcházení oblouku, který mají klasické omnia sklenice.

Připojit reakci
            

Zavaření uzeného masa, sklenice


vyslouzil (17591) - xxx.xxx.11.62 (?), 29.1.2019 8:15
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pamatuju ještě klasické masovky s hranatou gumou, skleněným víčkem a plechovou přitahovací sponou. Měly obsah 1/2l a litr. Nástup Omnia sklenic je ale vytlačil z trhu.

Připojit reakci
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
A až Z o uzení12:24
Jak uchovávat klobásy?12:01
A až Z o uzení11:13
Generátor kouře28.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů