Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Krby, grily a udírny > Vyhnuty gril

Stránky: 1, 2   

Vyhnuty gril


Radomil4 (110) - xxx.xxx.245.152 (?)
7.1.2018 14:30
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím Vás.
Po cca 4 ½  letech se mi gril naklonil na levou stranu.
Přemýšlím jak je dostat do původní pozice.Napadá mě podkopání na pravé straně, ale zase mám strach aby nepraskla základní deska a nebo aby se to na mě nezesipalo.
Nemáte s tím to někdo zkušenosti?
Přiložené foto je z roku 2013 po výstavbě

Obrázky:

Připojit reakci   
Partnerem sekce je GrilyKrby.cz - první Weber World v ČR
   

Vyhnuty gril


Standa_HK_ (1303) - xxx.xxx.248.66 (?), 7.1.2018 23:26
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Podkopal bych rýhu z levé strany šíře tak na dílenský hever. Pak na dno rýhy položil roznášecí desku (stačí fošínka) na ni položil ten hever a zálkad přizdvihl heverem.  Po přizdvíhnutí se zřejmě vytvoří trhlina mezi základovou deskou a rostlou zeminou podzákladí - tak do ní bych natloukl (přes dřevěnou roznášecí destičku) nějaké odřezky dlažby či jiné podobné deskové mrazuvzdorné stavební materiály. Pak bych vyndal hever i fošínku a jámu zalil rozpínavým betonem = normální beton, kde k 3 dílům cementu přidáte mimo obvyklé dávky písku a vody i jeden díl sádry. Pozor, sádra urychluje tuhnutí, takže je potřeba ji přidávat až nakonec a rychle umístit na finální místo. Než betonek ztuhne a rozepne se proti spodní zemině, tak podložené oba levé rohy spodní desky krbu určitě udrží narovnanou konstrukci...

SfK.

Připojit reakci
      

Vyhnuty gril


Peter.pe (170) - xxx.xxx.243.253 (?), 8.1.2018 20:10
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

S tou sadrou si nie som moc isty, sme raz betonovali murik a mali sme nejake zostavajuce vrecko sadry 1-2, supli sme ju do miesacky k cementu, vymurovali a do po dvoch rokoch sa murik zacal rozpadat, sa uplne vydrolil. Peter

Připojit reakci
      

Vyhnuty gril


Radomil4 (110) - xxx.xxx.245.152 (?), 9.1.2018 19:29
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji za radu.Pokusím se to dobře zvážit a v případě zvolím variantu zvednutí a podložení.
Nejlepší varianta by byla použít hever na podepření obou levých rohu, zvednout do váhy a zasypat i s heverem.Nejsem si jist jestli časem hever nezrezne a nepovolí.
Podkopání mi připadá stabilnější co se týče rozložení váhy na celé dosedací ploše.
Do teplého počasí a aktualizace mám ještě čas.

Dám info.
Za každý další nápad budu vděčný.
Děkuji.

Připojit reakci
         

Vyhnuty gril


Standa_HK_ (1303) - xxx.xxx.248.66 (?), 10.1.2018 0:37
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud chcete obětovat hevery dva, tak počítám, že to budou takové ty nůžkové, co jsou jich plné bazary a co byly dodávány do povinné výbavy Favoritů a starších Škodovek. Tož místo obsypávání zvolte obetonování. Železo uvnitř betonu se chová jako výztuž a nerezne, dokud k němu beton nepouští dešťovou vodu.

Taky můžete postupně takto podbetonovat všechny 4 rohy a pokud pod heverem bude betonový bloček výšky cca 60 cm, tek při zdvihu cca 20 cm bude základ do hloubky cca 0,8 m což je pro danou důležitost stavby v podstatě hloubka nezámrzná.

K příspěvku co byl pro vulgaritu odkloněn cen7urou asi jen to podstatné. Ano, rozebrat a znovupostavit nad solidním fundamentem je řešení technologicky čisté, ale je otázkou, jestli pevnosti použitého lepidla u stavebnice umožňují rozebrání stavby bez jejího poškození tak, aby díly byly nejen opakovaně použitelné, ale taky bez estetických závad.

SfK.

Obrázky:

Připojit reakci
         

Vyhnuty gril


host - xxx.xxx.250.122 (?), 10.1.2018 7:28
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Neblaznete s heverem. Az ten zpackany gril na nekoho spadne tak vas zavrou.

Rozeberte to, udelejte betonovy zaklad do nezamrzne hloubky a znova postavte. Druha moznost je vyvrtat plotovym vrtakem opet do nezamrzne 4 diry vylit betonem s oceli a na to vybetonovat desku.

Připojit reakci
            

Vyhnuty gril


host - xxx.xxx.84.190 (?), 10.1.2018 8:09
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Některé stavby nepotřebují podklad do nezámrzné hloubky.Ted ˇještě k tomu, když to zhotovitel vezme vážně a přečte si, že u nich je nezámrzná 120cm.Kdyby tazatel udělal alespoň 35cm podklad např drť16/32 udusal, tak by měl krb dneska rovný.To jde i dodatečně a nemusel by tam obětovat hevery.Jen on ví nejlépe jak obtížné by bylo krb rozebrat, čím ho lepil.A jestli to má na někoho spadnout, tedy při sebemenším naklonění se rozsypat, tak to moc držet asi nebude. 

Připojit reakci
               

Vyhnuty gril


host - xxx.xxx.250.122 (?), 10.1.2018 9:13
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To ze se naklonil svedci o nestabilnim podlozi. Cim vic se naklani tim vetsi silou na to podlozi pusobi. A cim vic pusobi tim vic se bude naklanet a naopak az spadne. Je to zrejme nejaka stavebnice z betonovych dilcu, ty se skladaji nasucho, nebo jen podmazavaji. Rozebral bych to co nejdriv.

Připojit reakci
                  

Vyhnuty gril


vyslouzil (17591) - xxx.xxx.92.38 (?), 10.1.2018 9:45
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak se dívám na fotku, nejsnazší a nejrychlejší mi přijde to rozebrání, vykopání jámy, vysypání štěrkem, udusání a znovu postavení.
   Každé podhrabávání, heverování, dobetonování je jednak pracné, zatíženo rizikem, že něco praskne při zvedání a že efekt bude jen dočasný do příští zimy.

Připojit reakci
                     

Vyhnuty gril


host - xxx.xxx.187.216 (?), 10.1.2018 11:28
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Předpokládám budou některé díly v topeništi nebo první díly komína žárem popraskané. Nerozebíral bych to. Hranolek nebo 2 na propadlé straně, 2 trubky, přizvednout, podsypat. Tak bysem na to šel já...

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
A až Z o uzení12:43
A až Z o uzení12:36
A až Z o uzení12:24
Jak uchovávat klobásy?12:01
A až Z o uzení11:13
Generátor kouře28.3.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů